De vraag of de ABC-eiland te toeristisch zijn geworden over de afgelopen jaren is een vraag die steeds meer vakantiegangers zichzelf terecht stellen. De ABC-eilanden hebben een totale oppervlakte van 925m2 en verwelkomen jaarlijks bijna 2,5 miljoen toeristen. 

De grootste vraag blijft uiteraard: Kan jij als vakantieganger nog steeds de vakantie van jouw dromen beleven op deze drukke eilanden?


Waarom zijn de ABC-eilanden zo populair?

De grootste reden waarom de ABC-eilanden zo populair zijn, is vooral het tropische klimaat. Gedurende het hele jaar worden er temperaturen van meer dan 20 graden gemiddeld berekend op zowel Aruba, Bonaire en Curaçao. Dit maakt het niet alleen aantrekkelijk voor een zomervakantie maar trekt dit ook toeristen die simpelweg die voorkeur geven aan een ontspannen zonvakantie in plaats van een wintersport vakantie. 

Naast de heerlijke temperaturen is er nog iets wat de ABC-eilanden onderscheidt van andere landen; de prachtige natuur. Witte stranden, felblauwe zee, wuivende palmbomen, prachtige natuurreservaten en een indrukwekkende onderwaterwereld is wat voor veel toeristen een reden is voor een reis naar een van deze eilanden. 

Alhoewel elk eiland geniet van de bovengenoemde kenmerken zul je er als toerist toch snel achter komen dat het ene eiland meer uitblinkt in een bepaald kenmerk dan het andere. Precies om die reden bespreken wij de eilanden in de onderstaande kopjes individueel zodat jij kunt kiezen welk eiland echt goed bij jou past! 


Aruba

Met meer dan 1 miljoen toeristen per jaar is Aruba verreweg het meest toeristische eiland van de 3. Het onderscheidt zich met prachtige stranden, een warm klimaat, heerlijk eten en natuurlijk National Park. National Park is een groot natuurreservaat wat uit maar liefst 20% van het gehele eiland bestaat. Veel natuur fanaten komen jaarlijks uit diverse plekken over de hele wereld om de unieke dieren, bloemen en grotten te spotten die enkel in dit gebied leven. Er is echter nog veel meer; Aruba was vroeger een eiland waar veel Indianen zich nestelden & ontbreekt het eiland zich dus niet aan originele indiaanse rotstekeningen rondom het hele eiland. Kan jij ze vinden?


Bonaire

Met ongeveer een half miljoen toeristen per jaar is Bonaire nog lang niet zo toeristisch als Aruba… Waar jij dit echter compleet niet mee moet verwarren is het idee dat jouw vakantie naar Bonaire daardoor minder leuk wordt. Bonaire onderscheidt zich met veel, maar kleine strandjes, een leuke kleurrijk centrum, nationale parken en een geweldige onderwaterwereld. Sterker nog, voor veel duikers is Bonaire THE place to go en wordt daarom ook door veel duikers beschouwd als duikbestemming nummer 1! Hou jij op z’n tijd ook van een wijntje en lekker eten? Ook dan zal Bonaire je niet teleurstellen. Op Bonaire zal je namelijk ook een paar van de beste restaurants van het Caribisch gebied vinden! 


Curaçao

Last but definitely not least; Curaçao. Curaçao wordt door veel Nederlanders gezien als de perfecte vakantiebestemming of zelfs als perfecte bestemming om van hun pensioen te genieten, maar hoe komt dat? Natuurlijk hebben Nederland en Curaçao een lange geschiedenis met elkaar en was tot voorkort Curaçao zelfs een kolonie van Nederland. Sinds 2010 is dat echter niet meer zo & is Curaçao een officieel zelfstandig land in het Koninkrijk Der Nederlanden. Desalniettemin is het voor velen niet de geschiedenis dat hun trekt naar het prachtige eiland. Wat dacht je namelijk van zwemmende schildpadden in felblauw water? De leukste happy hours aan het strand met een prachtige zonsondergang op de achtergrond? Heerlijke diners in goed beoordeelde & betaalbare restaurants? Of een zeer indrukwekkende geschiedenis? Een ding is zeker; Een Curaçao vakantie heeft alles in zich om jouw droomvakantie waar te maken!