Wij wisten natuurlijk al dat er prachtige blauwe meren zijn die zo blauw zijn als kristal. Maar wisten jullie ook dat er roze meren bestaan? Wow! In Spanje vinden jullie Torrevieja, een klein stadje aan de Costa Blanca. Hier vinden jullie maar liefst twee verschillende zoutwater meren die samen het natuurreservaat vormen, genaamd Las Salinas de Torrevieja. 

 

Jullie zullen wel denken, hoe kan dat nou? Door de algen en bacteriën die hier leven krijgt dit prachtige meer haar aardbei roze kleur. En het allerleukste aan dit meer is dat jullie er zelfs in mogen zwemmen!

 

Ook zou het modder en het zout verschillende krachten hebben, zoals het verlichten van verschillende ademhalings- of huidproblemen. Doordat er zoveel zout in dit meer zit, kunnen jullie heerlijk drijven in dit water en genieten van het prachtige uitzicht in jullie roze wolk.

 

Onze roze kleurige Flamingo vriendjes komen hier ook af en toe op bezoek. Doordat de Flamingo’s de bijzondere algen eten uit dit meer krijgen ze hun roze kleur. Hoe gaaf is dat?

 

Ook zeker aan te raden voor een vakantie met het gezin, bijvoorbeeld in de meivakantie of zomervakantie
En wanneer komen jullie hier gezellig ronddobberen?