Dat iedereen weer graag op vakantie wilt is wel duidelijk. We willen allemaal graag even ontspannen en genieten van een heerlijke, welverdiende zonvakantie. Maar welke bestemmingen worden deze zomer nou écht populairder dan ooit? En wat staat er nog op ons lijstje? We willen natuurlijk niet teveel betalen en de allerbeste deal scoren. Een aantal favoriete zonbestemmingen onder de Nederlanders zijn Griekenland, Spanje, Italië, Kroatië en Curaçao. Lees snel verder om onze top 5 last minute populaire zonvakanties te zien die je niet mag missen!

1. Griekenland

Griekenland is een bijzonder en veelzijdig land. Je vindt hier lange zandstranden, unieke plekjes en helder turquoise zeewater waar je goed in kunt snorkelen. Griekenland heeft bizar veel eilanden. Het bekende Santorini met witte huisjes, het fietseiland Kos, het prachtige Kreta met authentieke dorpjes en nog veel meer. Zijn jullie ook toe aan een last minute Griekenland deze zomer? Even heerlijk relaxen met een koud drankje onder de Griekse zon…

2. Spanje 

Dit is één van de meest bekende vakantiebestemmingen. Zin in een tripje naar een tof eiland? Bekende eilanden als Mallorca en Tenerife zijn razend populair voor jong en oud! Genieten van de Spaanse zon, heerlijke tapas en de prachtige zonsondergang… Spanje is een te gekke vakantiebestemming. Een bekende favoriete stad aan de kust is Málaga. Hier vind je lange zandstranden waar je heerlijk langs kunt fietsen. Deze zomer vind je de beste last minutes deals voor Spanje!

3. Italië 

Italiaanse knusse dorpjes, musea, paleizen en karakteristieke gebouwen is typerend voor dit land. Het afwisselende landschap van Italië is rijk aan wijngebieden en bezit leuke citroenboomgaarden in Amalfi. Ook Toscane, Sicilië en Sardinië zijn plekken die op jouw bucketlist moeten staan. De sfeervolle plaatsen en mooie uitzichten zullen je niet snel vervelen… 

4. Kroatië 

Kroatië staat bekend om haar schitterende watervallen en natuurgebieden. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de meest fotogenieke plekjes. De Plitvicemeren zijn een zeer toeristische trekpleister en adembenemend mooi. Het bestaat uit 16 meren en meer dan 400 watervallen. De hoogste waterval is maar liefst 78 meter! Ook Istrië is een toeristisch schiereiland vol highlights en is erg populair bij Nederlandse vakantiegangers. 

5. Curaçao 

Dit prachtige eiland staat bekend om haar wuivende palmbomen, exotische dieren en fantastische onderwaterwereld. Je kunt duiken naar de Tugboat, een sleepboot die is gezonken, vlakbij Jan Thiel beach. En naast zwemmen met dolfijnen, kun je zelfs zwemmen met schildpadden! Wie wil er nou geen last minute Curacao binnenslepen? De gekleurde huisjes en de meest gezellige barretjes moet je toch een keer gezien hebben!