Sri Lanka staat garant voor een mooie rondreis boordevol natuur en cultuur. Reis je door Sri Lanka, dan voelen veel plekken authentiek aan. Het is een fantastische bestemming als je op zoek bent naar avontuur, schoonheid en indrukwekkende verhalen. Wat zijn de top 5 bezienswaardigheden Sri Lanka voor 2021, hoe zit het met reizen na corona en waar regel je een visum Sri Lanka? 

1. Sigiriya: de Leeuwenrots van Sri Lanka  

Nadat je een visum Sri Lanka hebt aangevraagd en wanneer deze is verstrekt, dan kun je op pad naar een van de mooiste bezienswaardigheden in het land. De Sigiriya is een gigantische rots van 200 meter groot. 

Hij staat ook wel bekend als de Leeuwenrots. De top bereik je na een klim van 1200 steile traptreden. Deze indrukwekkende rots ligt midden in het oerwoud en verzekert je van een spectaculaire junglepanorama. 

2. Gouden Tempel van Dambulla: heilig bedevaartsoord 

De Gouden Tempel van Dambulla is een Boeddhistisch complex en is al ruim 22 eeuwen een heilig bedevaartsoord. Het staat sinds 1991 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een indrukwekkende bezienswaardigheid. De grotten zijn gevuld met allerlei Boeddha-beelden en laten je kennismaken met een typisch stukje cultuur en geschiedenis van Sri Lanka. 

3. Yala National Park: spot olifanten en luipaarden 

Op safari in Sri Lanka? Dit is mogelijk in Yala National Park. Dit prachtige park in het zuiden van Sri Lanka is een perfecte plek om wild te spotten. Het is in 1990 opgericht als wildreservaat en is sinds 1993 een nationaal park. Je komt er ongetwijfeld olifanten en allerlei vogelsoorten tegen. Met een beetje geluk zie je er ook luipaarden, maar met slechts 35 exemplaren zijn ze lastig te spotten. 

4. Adam’s Peak: heilige berg 

Iedereen die naar Sri Lanka afreist kan niet om Adam’s Peak heen. Deze heilige berg is absoluut een pelgrimstocht waard. Voor zowel hindoes, boeddhisten, moslims en christenen is de Adam’s Peak heilig en daarom trekt deze bezienswaardigheden jaarlijks honderdduizenden toeristen. Klim via 5500 treden naar de 2.243 hoge top en geniet van een spectaculair uitzicht over de omgeving. 

5. Tempel van de Tand 

De Tempel van de Tand is de belangrijkste boeddhistische tempel van Sri Lanka. Deze tempel bevindt zich in het centrum van Kandy en is vooral bekend vanwege de Heilige Tand van Siddharta Gautama (Boeddha). Drie keer per dag worden door monniken allerlei rituelen uitgevoerd en het is zeer indrukwekkend om dit met eigen ogen te aanschouwen. 

Hoe kun je na corona veilig reizen in Sri Lanka? 

Het is goed om te weten dat de lokale overheden maatregelen hebben getroffen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Volg daarnaast ook aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Houd ten slotte het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken goed in de gaten voor de meest actuele informatie. 

Hoe regel je een visum Sri Lanka? 

Voor een vakantie of reis naar Sri Lanka is een visum Sri Lanka verplicht. Eenvoudig en online jouw visum Sri Lanka aanvragen? Dat kan via E-visums.nl, een deskundig visumbureau. Kies daarom voor een visum Sri Lanka aanvragen en ga goed van start met een reis naar Sri Lanka.