Weer lekker op vakantie gaan, wie wil dit nou niet? De meeste van ons zijn er gek op en dit is niet voor niets het geval. Echter gooit het coronavirus behoorlijk wat roet in het eten. Het virus komt weer op en hier ondervindt men veel hinder van. Dit betekent alleen niet dat het niet mogelijk is om op vakantie te gaan. Wil jij een vakantie Tanzania 2021 boeken? Dan kan dat gewoon! Echter ziet de Nederlandse overheid dit gebied wel als code oranje. Dit houdt in dat als jij naar Tanzania toe gaat, je bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine moet. 

Op vakantie naar Tanzania in 2021, welke maatregelen zijn er?

In Tanzania neemt men het coronavirus niet heel serieus. Men doet alsof het virus niet veel voorstelt en er zijn amper maatregelen. Houd dit goed in je achterhoofd wanneer je een vakantie naar dit land boekt. Ga je er toch naar toe? Dan is het verstandig om je zelf wel aan de Nederlandse maatregelen te houden. 

Op vakantie naar Tanzania in 2021 gaat dus net even anders dan je waarschijnlijk gewend bent. Echter betekent dit niet dat je niet van dit prachtige land kunt genieten. Niet voor niets staat een reis naar Tanzania bij veel reizigers op de bucketlist. In dit land kom je veel wilde dieren tegen, krijg je te maken met prachtige natuur. Kortom, ben jij een echte avonturier? Dan is een safari naar Tanzania echt wat voor jou. Bekijk hier het laatste nieuws rondom reizen naar Tanzania.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Op vakantie naar Tanzania in 2021? Zorg er dan voor dat je je goed voorbereid. Een goede voorbereiding is het halve werk en dat is zeker het geval wanneer we het hebben over een reis naar dit land. Je brengt namelijk een bezoek aan een land buiten Europa, hierdoor gaat alles net even anders. Zo zal je er absoluut voor moeten zorgen dat je een geldig paspoort hebt. Dit houdt in dat je paspoort op de dag van vertrek nog minstens een half jaar geldig moet zijn. Tevens zal je de beschikking moeten hebben over een visum. Deze kan je zowel in Nederland als in Tanzania kopen. Het is aan te raden om dit in Nederland te doen, dit kan erg eenvoudig bij de ANWB voor 50 euro.

Een visum kopen in Nederland is een aanrader omdat je hierdoor niet lang in de rij hoeft te staan op het vliegveld in Tanzania. Wanneer jij je visum hier wilt kopen, dan gaat dit over het algemeen erg moeizaam.

Voorkom ziektes

Op vakantie gaan naar Tanzania in 2021 is waarschijnlijk iets waarvan je verwacht dat het veel mooie herinneringen op zal leveren. De kans dat dit gebeurt is natuurlijk erg groot, echter kan een vervelende ziekte zoals de gele koorts roet in het eten gooien. Zorg er daarom voor dat je ingeënt bent, dit kan je laten doen bij de GGD. Zo voorkom je dat je ziek wordt tijdens je Tanzania vakantie. Je hoeft je hier nadat je bent ingeënt geen zorgen meer over te maken.