Voor een heerlijke droomvakantie hoef je het niet ver buiten de grenzen te zoeken. Integendeel, ons prachtige land heeft veel te bieden. Wat dacht je van een huisje aan zee?

Dit keer vertellen we je meer over de prachtige kunstplaats Julianadorp aan Zee. Van lekker rustig uitwaaien, tot heerlijke wandelingen in het nabijgelegen natuurgebied. Of wat dacht je van actief watersporten en dollen met de kids in het zand? Ontdek hier wat er allemaal te beleven is aan deze bijzondere Nederlandse kustplaats.

Julianadorp aan zee

De kustplaats Julianadorp aan zee ligt hoog boven in ons land net onder Den Helder. Het is de ideale uitvalsbasis voor heerlijke uitstapjes, zowel voor tijdens warme zomerdagen als de koudere winterdagen. Wat zijn de dingen om te doen in Julianadorp aan Zee? Lees onze inspiratie, wie weet wordt dit je aankomende bestemming!

Prachtige huisjes aan zee

Een fijne vakantie begint natuurlijk met een comfortabele accommodatie. In Julianadorp en omgeving zijn tal van knusse vakantiehuisjes te vinden. Kijk hier eens voor een mooi huisje aan zee in deze omgeving.

Genieten aan het water

Julianadorp aan Zee ligt zoals de naam al zegt aan het strand. Hier kun je dus tijdens warm weer heerlijk vertoeven. Maar er is meer, want ook watersporten behoren hier tot de mogelijkheden. 

Zo heeft Julianadorp een eigen surfschool. Ook kun je hier waterskiën, wakeboarden en zeilen. Wil je wel het water op, zonder je daarbij in het zweet te werken? Overweeg dan een uitstapje met de boot naar Texel.

Indoor waterpret

In Nederland is er natuurlijk altijd kans op regen. Mocht het slechter weer zijn tijdens je Julianadorp vakantie, overweeg dan eens een bezoekje aan het zwembad Ooghduyne. Dit subtropisch zwemparadijs is goed voor uren vermaak.

Speelparadijs voor de kids

Ga je met de kinderen op vakantie? Voor nóg meer indoor en outdoor plezier kun je het attractiepark De Goudvis bezoeken. Dit ligt in Groote Keeten, een plaatsje nabij Julianadorp. Het is een speelparadijs met meer dan 2200 vierkante meter aan speeltoestellen, zowel buiten als overdekt. 

Wandelen in natuurgebied het Zwanenwater

Houd je het liever wat rustiger? Trek dan een dag uit om te gaan wandelen in het nabije natuurgebied Het Zwanenwater. Dit is een duingebied van zo’n 615 hectare met twee grote duinmeren, duinmoerassen, vijvers, heide en bos.

Omliggende dorpjes bezoeken

Vanuit Julianadorp ben je al snel in vele gezellige omliggende dorpjes, zoals Callantsoog, Sint Maartenszee en Groote Keten. Ga eropuit en ontdek deze mooie omgeving, of maak dus een tripje naar een van de waddeneilanden.

Genieten aan de Noord-Hollandse kust

Over verveling hoef je je in Julianadorp aan Zee in ieder geval geen zorgen te maken, want zoals je hebt kunnen lezen zijn er genoeg leuke uitstapjes om te maken. Kortom, ben je gek op het strand en zoek je een vakantie in eigen land? Ontdek het prachtige Julianadorp aan Zee. We wensen je alvast een heerlijke vakantie toe!