Steeds meer vakantiegangers vinden het leuk om tijdens hun vakantie het land te gaan ontdekken. Men wil zoveel mogelijk plekken bezoeken om zo een goed beeld te krijgen van het land. Constant op hetzelfde stand liggen is lekker, maar soms wil je gewoon meer dan dat. Je ziet daarom ook dat de vakantiegangers steeds vaker via een lokaal vliegveld een auto huren, bijvoorbeeld bij car rental schiphol en vervolgens meteen lekker op pad kunnen gaan. Het handige hieraan is natuurlijk dat je (als je wil) je hele vakantie over een auto beschikt, met deze auto weer terug naar het vliegveld kan rijden en snel in het vliegtuig kan stappen. Geen extra geregel meer met openbaar vervoer en taxi’s. Gewoon gemakkelijk van A naar B. Wat kun je dan allemaal doen met zo’n auto? Hieronder een paar ideeën!

 

Stedentrip

Wat de meeste mensen vaak doen is een stedentrip. Dit is natuurlijk al een vakantie op zich en is super leuk om te doen. Bovendien kan dit ook in elk land waar je bent. Geen enkele stad heeft dezelfde uitstraling en zo wordt jouw ervaring echt uniek. Het leukste is natuurlijk om in elke stad +/- 2 nachten te blijven, zodat je echt de tijd kan nemen om cultuur te snuiven, te shoppen en misschien wel wat leuke kroegen/discotheken kan bezoeken. Mocht je nou na al die steden de drukte een beetje willen omzeilen de laatste dagen van je vakantie? Dan kun je gemakkelijk naar een wat afgezonderd gebied rijden om daar nog even lekker een paar daagjes tot rust te komen.

 

Geheime plekjes

Ben je nou helemaal niet van als deze drukke toeters en bellen? Dan kun je de auto natuurlijk ook gebruiken om exclusieve geheime plekken te bezoeken. Hier vindt je niet al te veel toeristen en vaak zijn deze plekken ook niet makkelijk te bereiken met het openbaarvervoer. Het nadeel is echter wel, dat je dus van deze plek af moet weten of je moet het spontaan tijdens een autotripje tegenkomen. Het geeft je in ieder geval wel het gevoel dat je iets bezocht hebt, wat niet eenieder doet. Wie weet heb jij wel een nieuwe snorkel plek ontdekt, met gigantisch veel kleurrijke vissen zonder dat je constant gestoord wordt door een grote groep mensen.

 

Roadtrip

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je helemaal geen doel hebt. Je wil gewoon lekker rondrijden. De omgeving bekijken en je ziet wel waar je uit komt. Dit is misschien wel het leukste om te doen en je ziet zo echt van alles, zonder verwachtingen. Kom je langs een stad? Dan ga je daar even een kijkje nemen en overnachten. Zie je een leuk oud dorpje waar je even een dagje wil rondkijken? Niemand houdt je tegen. Je moet hier echter wel tegen kunnen en zeker als je al een vast hotel hebt waar je slaapt, is dit wellicht niet de meest handige trip om te doen.

 

Dit zijn slechts drie dingen die je zou kunnen doen tijdens je vakantie, waardoor hij snel onvergetelijk wordt gemaakt. Je hoeft hierbij niet per se ver van huis te zijn. Onze buurlanden België en Duitsland, kunnen jouw al de droomvakantie van je leven geven. Je hoeft alleen maar via bijvoorbeeld rent a car rotterdam een auto te huren en op pad te gaan!