Griekenland staat bekend om zijn prachtige eilanden. Zakynthos, Kreta, Rhodos en zo kunnen we nog wel even doorgaan… Maar nog lang niet alle eilanden zijn bekend onder de vakantiegangers die naar Griekenland afreizen. We nemen vijf onbekende Griekse eilanden onder de loep. Wie weet zit er wel een toekomstige bestemming voor je tussen!

1. Kasos

Kasos ligt dichtbij het welbekende Karpathos. Met de veerboot bereik je het havenplaatsje Fri in ongeveer anderhalf uur. De mooiste stranden vind je op het kleinere eiland Armathia, wat direct voor de kust ligt. Op Kasos vind je geen massatoerisme zoals op de andere eilanden, voornamelijk Griekse locals die leven op de traditionele Griekse manier.

2. Skiathos

Skiathos staat bekend om de sfeervolle kleine steegjes in typisch Griekse stijl. De kustlijn van Skiathos is rotsachtig en bestaan veelal uit witte stranden gelegen aan helderblauwe wateren. Daarnaast vind je er hotels, gezellige restaurants, bars en leuke winkelstraatjes. 

3. Gavdos

Net onder Kreta en in de Libische Zee vind je het eiland Gavdos. Dit eiland is het meest zuidelijke punt van Europa, wat wordt gekenmerkt door een grote stenen stoel bij Trypiti. Het eiland wordt voornamelijk bezocht door Grieken die een uitstapje maken. Een leuk feitje; er wonen slechts 50 mensen op dit eiland!

4. Lefkas

Waarschijnlijk is Lefkas het bekendste eiland in dit rijtje. Dit eiland ligt ten westen van het vaste land en onder het eiland Corfu. Het staat voornamelijk bekend om het groene en bergachtige landschap. Daarnaast vind je er leuke strandjes en zelfs een luxe hotel met privé zwembad Griekenland.  

5. Ithaki

Het eiland Ithaki is onderdeel van de Ionische eilanden, die aan de westkant van het Griekse vasteland liggen. In het vissersdorpje Frikes geniet je op het terras van een drankje en een vers visje. Op Ithaka vind je tal van verhalen over de mythe Odysseus, die bekend stond als de ‘koning’ van het eiland.