De Costa Brava heeft een 200 kilometer lange kuststrook met prachtige stranden. Het staat bekend om zijn grote kliffen, baaien van goudkleurig zand en zijn typische mediterrane landschap. Er zijn zoveel prachtige stadjes en dorpjes te vinden aan de Costa Brava dat het lastig is om te kiezen. In dit artikel hebben wij een lijst samengesteld met de mooiste plaatsjes van de Costa Brava.

Cadaqués

Dit dorp staat bekend om haar witte huizen en de prachtige omgeving, het was een inspiratiebron voor de beroemde artiest Salvador Dalí. Cadaqués is een levendige kunststadje waar het hele jaar door festiviteiten zijn. Er zijn daarnaast veel winkels, restaurants met plaatselijke lekkernijen en ambachts winkeltjes te vinden. Bovendien bevindt zich er het natuurpark Cabo de Creus, waar je heerlijk kunt zwemmen of kunt genieten van het prachtige uitzicht tijdens een van de vele wandelroutes die je kunt afleggen. Zeker een aanrader! 

Pals

Pals is misschien wel één van de charmantste middeleeuwse dorpjes aan de Costa Brava. Het ligt op de top van een heuvel en is gebouwd rondom een fort. Het middeleeuwse karakter is in Pals heel goed bewaard gebleven en is in 1973 zelfs uitgeroepen tot Historische Site. Het hele jaar door worden er gastronomische en culturele evenementen georganiseerd. Echt een plek om naartoe te gaan. 

Girona 

De historische stad Girona, bij de rivier Onyar is 45 km verwijderd van Pals. In de stad zijn twee prachtige historische plekken te zien: de Forca Vella (de muur) en een groot middeleeuws district. Ook zijn een bezoek aan de Santa Maria Kathedraal, de Joodse wijk, de Arabische baden, het Sant Pere de Galligants klooster zeker aan te raden. Veel te zien dus.

Peratallada 

Peratallada is een van de meeste bezochte steden aan de Costa Brava. Het is een bijzonder dorp omdat het een plek is met één van de best bewaard gebleven middeleeuwse architectuur in heel Spanje. In Peratallada zijn veel restaurants te vinden waar je lekker kunt eten. Ook is het kasteel van Peratallada een aanrader om naartoe te gaan, het kasteel heeft een prachtige toren en is echt een blikvanger van het dorp. 

Tossa de Mar 

Tossa de Mar is een toeristisch maar gezellig stadje, misschien wel één van de leukste die je aan de Costa Brava kunt vinden. Vooral het oude gedeelte van de stad: Villa Vella is een prachtige plek om te bezoeken, het heeft een prachtig uitzicht over de rest van het stadje. Verder, zijn er in Tossa de Mar nog allemaal toeristische winkeltjes die het bezoeken waard zijn. 

Nu weet je welke plekken je kunt bezoeken aan de Costa Brava!