Nu de zomer weer voor de deur staat, zullen bij de meeste van ons zeker vakantie kriebeltjes ontstaan. Misschien zit je in gedachte al wel met een sangria aan de Spaanse boulevard of droom je alweer weg bij het idee dat je de mooiste meren van Italië kan gaan bezoeken. Maar voordat het eenmaal zover is, zul je toch nog het één en ander uit moeten zoeken; wanneer ga je precies op vakantie? Hoe wil je bij je bestemming komen? En natuurlijk de hamvraag: wat wordt de bestemming dit jaar? Wist je dat Spanje onderverdeeld kan worden in 17 verschillende costa’s en dat er bij elke costa een hoop mooie plaatsen te bezoeken zijn? Lees snel verder en kom meer te weten over deze costa’s!

Costa del Sol

Misschien wel de meest bekende plaatst die zich bevindt aan de Costa del Sol is Marbella. Zoals de naam al zegt (mooie zee), is Marbella een fijne badplaats waar menig toerist zomers graag komt. Maar ben je op zoek naar een minder toeristische trekpleister? Dan zijn er aan de Costa del Sol ook ontzettend veel andere mooie plaatsen te vinden! Estepona, Torrox, of Nerja; elke plaats heeft zijn eigen fijne karakteristieke trekjes en zijn dan ook zeker de moeite waard om te bezoeken! 

Costa Brava & Costa Barcelona

Wist je dat Barcelona feitelijk gezien niet in de Costa Brava ligt? Hoewel veel mensen hier wel van uit gaan, zijn de costa’s onder te verdelen in Costa Brava en Costa Barcelona. Toch zullen veel mensen Barcelona toch als nummer één vakantie stad in Spanje zien. Gelukkig valt een bezoekje aan de grote stad goed te combineren met prachtige steden in de buurt, zodat je ook nog een beetje rust vindt tijdens je vakantie. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om eerst drie dagen Barcelona te ontdekken en daarna nog een aantal nachten te verblijven in Villanova (Costa Barcelona) of Platja d’Aro! 

Costa Valencia

Natuurlijk kan de stad Valencia niet overgeslagen worden wanneer we de costa’s uitlichten. Deze stad heeft van alles te bieden; stad, strand en ontzettend veel cultuur. In de stad Valencia zul je je al snel thuis voelen en daarom komen er ook veel expats naar de stad toe. Misschien klinkt het voor jou ook wel als muziek in de oren om in plaats van een weekje vakantie, een langere tijd te werken in Spanje! In de stad Valencia kan je voor dit laatste prima terecht.