Hou je van reizen, maar heb je geen groot budget? Geen probleem! Er zijn nog genoeg mogelijkheden. Wij zullen een paar tips voor je op een rijtje zetten hoe je goedkoop kan reizen.

Locatie

Het scheelt enorm in prijs als je een reis boekt naar een niet toeristische locatie. Kies geen Barcelona of New York, maar een iets minder bekende stad.

Locals

De toeristische plekjes om bijvoorbeeld te gaan eten zijn meestal een stuk duurder. Vraag daarom de locals voor leuke hotspots. Deze plekken zijn meestal veel goedkoper en ook nog eens leuker.

Kook thuis

Als je echt veel geld wilt besparen scheelt het enorm om niet elke keer uit eten te gaan, maar veel thuis te koken. Hou hier dan ook rekening mee tijdens het boeken van je verblijf.  

Dinsdag

De dinsdag is meestal de beste dag om een vakantie te boeken. Op deze dag zijn de reizen vaak het goedkoopst. 

Vermijd het hoogseizoen

Wat het meeste geld scheelt van alles is om buiten het hoogseizoen te reizen. Daarnaast is het ook veel meer ontspannen omdat er minder toeristen zijn.

Acties 

Hou voor een goedkope reis ook de kortingen en acties in de gaten. Reisaanbieders hebben vaak bepaald weken waarin ze goedkopere reizen aanbiedingen. Zo heb je bijvoorbeeld de KLM Werelddeal Weken

Huizenruil

Wanneer je goedkoop op reis wil kun je ook aan een huizenruil doen. Je wisselt dan je huis met iemand anders zodat je de kosten van een accommodatie kan besparen.  

Boek op tijd

Wanneer je op tijd je reis plant en boekt scheelt dit enorm in kosten. Reisaanbieders hebben vaak vroegboekacties waarmee je veel geld kunt besparen.

Ook collegablogger Kim heeft diverse tips over goedkoop reizen

Door middel van deze tips kan je enorm veel geld besparen. Zo kan je toch nog op reis gaan en ook vaker op reis gaan door het geld dat je bespaart. Heel veel reisplezier!