Een heerlijke vakantie naar Egypte, wie heeft daar nou geen zin in? Maar als je er eenmaal bent, waar moet je heen en wat moet je zien? Het land staat misschien bekend om de luxueuze all inclusives Egypte, maar het is een veelzijdig land met voor ieder wat wils. Van de prachtige natuur tot de unieke cultuur en geschiedenis. Om je te helpen met de keuze wat je moet doen, hebben wij de leukste hotspots in Egypte voor je op een rijtje gezet. Een combinatie van alle verschillende activiteiten zullen jouw vakantie tot een complete droomvakantie maken!

Caïro

Wanneer je naar Egypte gaat dan kan je een bezoekje aan de hoofdstad Caïro niet zomaar overslaan! Deze unieke oude stad is prachtig om te verkennen. Bezoek zeker Khan El-Khalili, dit is de grootste souk van de wereld. Je vindt op deze grote markt talloze mooie spulletjes, van kleding tot kruiden tot Perzische tapijten. Een wandeling over deze markt zal je echt het gevoel geven in een andere wereld te zijn!

Egyptisch museum 

Als je dan toch in Caïro bent, dan is een bezoek aan het Egyptisch museum een echte aanrader, ook als je geen museum fan bent! Hier vindt je namelijk de grootste collectie Egyptische kunst van de wereld. Met in het bijzonder de schatten van Toetanchamon, erg bijzonder om te zien!

Piramiden 

Een piramide is een grafmonument waar in de oudheid de farao’s in werden begraven met kostbaarheden nadat ze waren gemummificeerd. Er zijn tegenwoordig nog ongeveer 80 piramiden bewaard gebleven, waar de piramiden van Gizeh de bekendste van zijn. Het bouwwerk bestaat uit 3 grote piramiden, met daarnaast een aantal kleinere piramiden. Naast dit unieke bouwwerk zijn er natuurlijk ook andere prachtige piramiden, bezoek bijvoorbeeld ook de Piramide van Djoser. Deze trappiramide ziet er zeker bijzonder uit!

Sfinx van Gizeh

Een sfinx is een mythisch wezen, de grootste en bekendste sfinx ter wereld is te vinden naast de piramiden van Gizeh. Dit 20 meter hoge en 73 meter lange bouwwerk lijkt op een vermenging van een mensenhoofd met een leeuwenhoofd. Als je echt nog even lekker toeristisch wilt doen, geef de sfinx dan nog een kus. 

Duiken in de Rode Zee

Naast alle indrukwekkende culturele bouwwerken is Egypte ook the place to be als je benieuwd bent naar de onderwaterwereld. De Rode Zee wordt ook wel het duikers mekka genoemd, en wij snappen wel waarom! De Rode zee is namelijk één van de helderste zeeën ter wereld en heeft een aangename temperatuur voor het duiken. Van dolfijnen tot kleurrijke koraalriffen, je ziet het allemaal in de Rode Zee. Vooral de plaatsen Hurghada en Marsa-Alam zijn erg populair onder de duikers en snorkelaars.