Wanneer je denkt alle mooie plekjes in Nederland te hebben gezien, mag je de Waddeneilanden zeker niet vergeten! De Waddeneilanden bestaan uit vijf verschillende Wadden waar jullie ongestoord kunnen genieten van de prachtige kust, schitterende duinen en mooie fiets- en wandelroutes. Wanneer je op zoekt bent naar de perfecte plek om eventjes uit te rusten is een bezoekje aan één van de Waddeneilanden zeker een must. Benieuwd naar alle hoogtepunten van de Wadden? Lees dan snel verder!

Texel

Texel is het grootste eiland van de vijf bewoonde Waddeneilanden en is voor veel Nederlanders (en toeristen) een fijne vakantiebestemming om even bij te komen. Of het nu zomer, lente, herfst of winter is: voor elk seizoen is Texel de ideale uitvalbasis voor een paar daagjes weg! Beklim onder andere de vuurtoren en geniet van een prachtig uitzicht over zee. Ook is het leuk om de Schapenboerderij van Texel te bezoeken. Wisten jullie dat er op Texel ongeveer evenveel schapen wonen als mensen… Wow! Een andere leuke activiteit om te doen op dit Waddeneiland is een bezoekje aan de Texel Zoo. Verblijven in een hotel op Texel is dan ook een echte aanrader wanneer jullie meer van ’t eiland willen zien!

Vlieland

Dit Friese Waddeneiland ligt naast Terschelling en staat ook wel bekend als Vliebiza. Jullie vinden hier een overdosis aan rust, ruimte en een prachtige natuur! Huur een fiets en ontdek de schitterende fietsroutes die voor jullie zijn uitgestippeld. Natuurlijk mag op elke Waddeneiland een bezoekje aan de vuurtoren niet ontbreken. De bijnaam van deze vuurtoren is de rode kabouter, aangezien dit de kleinste vuurtoren van heel Nederland is. Een andere leuke activiteit om te doen is het bezoeken van het drenkelingen huisje op ’t Vliehors strand. Ga met de Vliehors Expres naar de plek waar vroeger de meeste schipbreuken waren en maak een bijzondere rit!

Terschelling

Op Terschelling vinden jullie maar liefst 30 kilometer aan breed uitgestrekte stranden. Voor het mooiste uitzicht moeten jullie zeker een bezoekje brengen aan Het Groene Strand: dit is een drooggevallen wad wat tegenwoordig in de zomer wordt gebruikt om het vee te laten grazen. De vuurtoren die jullie op Terschelling vinden is de oudste vuurtoren van Nederland en is ook de meest bezochte highlight van ’t eiland. Een andere gave bezigheid is het spotten van zeehonden! Op dit Waddeneilanden vinden jullie veel gezellige dorpjes, prachtige natuurgebieden en mooie wandelpaden: ideaal voor een heerlijk weekendje Terschelling!

Ameland

Dit veelzijdige Waddeneiland heeft voor jullie veel in petto. Naast prachtige fiets- en wandelroutes en uitwaaien op ’t strand kunnen jullie er ook voor kiezen om te gaan kitesurfen of parachutespringen… Hoe vet is dat? Op dit Waddeneiland vinden jullie tal van restaurantjes waar jullie héérlijk kunnen uitrusten na een drukke dag in de weer zijn geweest. Ameland bestaat uit 4 verschillende dorpjes waar jullie de leukste winkeltjes vinden met onder andere kleine souvenirs en eigen producten. Of je nu in een luxe hotel wil overnachten, een knusse bungalow of op zoek bent naar een leuke B&B: op Ameland zit je gegarandeerd goed!

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is het kleinste bewoonde Waddeneiland van Nederland, maar heeft wel een Nationaal park die het hele eiland in beslag neemt. Ook vinden jullie hier het breedste strand van heel Europa. Wanneer jullie gek zijn op excursies, zitten jullie hier goed. Rijd met een huifkar langs de meest prachtige plekjes van Schiermonnikoog en spot de zeehonden bij De Balg, een zandplaat die honderden jaren geleden is ontstaan. Een ander leuk uitje is een bezoek aan ’t Schelpenmuseum. Jullie ontdekken hier onder andere alle soorten schelpen die te vinden zijn op dit Waddeneiland.