De natuur op Kreta is erg divers, net als het strand aanbod. Als je dacht dat tropische stranden alleen ver weg te vinden zijn, heb je het mis en het is onwijs leuk om die eens te ontdekken. Lange zandstranden met helder zeewater en unieke plekjes zijn erg geliefd op Kreta… En er zijn er meer dan je denkt! Wil jij weten welke stranden je moet bezoeken als je op vakantie gaat naar dit eiland? Lees dan snel verder voor de vijf mooiste stranden op Kreta

1. Balos Beach

We beginnen meteen met een pareltje… Dit is namelijk niet alleen het mooiste strand van Kreta, maar zelfs van heel Griekenland. De lagune van Balos bij Gramvousa in het noordwesten van Kreta is werkelijk prachtig. Het strand is via een spectaculaire, onverharde weg en een steil wandelpad te bereiken. Halverwege de wandeling kom je langs een prachtig uitkijkpunt waar je een adembenemend uitzicht hebt op de (schier)eilanden, het witte strand en de lagune. Ook kun je er met de boot komen en zodra je aankomt zul je begrijpen waarom dit als één van de mooiste stranden wordt gezien. 

2. Elafonissi

Al jaren staat Elafonissi in de top vijf stranden van Europa en top 25 stranden ter wereld en dat is niet voor niets. Dit is zowel een klein eiland als een waanzinnig wit strand. Naast het heldere zeewater kan het zijn dat door het gruis van schelpen, het strand roze kleurt… Dit geeft een bijzonder gezicht. Elafonissi wordt beschermd en het is daarom verboden om planten, schelpen en zand mee te nemen. Wil je een dagje naar dit strand? Er zijn ook leuke watersportactiviteiten en op het eiland kun je leuke bezienswaardigheden spotten.

3. Voulisma

Het strand is één van de stranden bij het dorp Istro en is gelegen in een baai. Omgeven door bergen met daarop hier en daar een villa, ligt het verborgen strandje Voulisma Beach. Bij dit smalle zandstrand en de kristalheldere zee is een kleine taverna te vinden en hier kun je in alle rust van de zon en schitterende omgeving genieten. Je kunt hier ook heerlijk zwemmen er een hangt een relaxte sfeer. 

4. Vai

Vai beach is erg mooi! Dit bounty strand op Kreta, is een echte droomlocatie… Het wordt ook wel het palmenstrand genoemd, vanwege de prachtige dadelpalmen. Als je genoeg hebt van de bezienswaardigheden op het eiland, kun je hier goed ontspannen met een cocktail in je hand. Wil je graag snorkelen? Dat kan hier erg goed en de onderwaterwereld is geweldig. Fraai gekleurde vissen, mooi koraal en soms zwemt er zelfs een zeeschildpad voorbij. Ook vind je hier een mooi uitzichtpunt, waar je uitkijkt over Vai Beach en het palmbomenbos. 

5. Chrissi

Ongerepte stranden en een paradijselijke zee… Dit strand wordt ook wel Golden Beach genoemd. Chrissi is een eiland en kun je daarom alleen bereiken via een boot vanuit verschillende steden. Tijdens een dagje strand op Chrissi kun je uitgebreid zonnen, snorkelen en een wandeling maken langs de kust. Het eiland staat bekend om haar bijzondere flora en fauna. Op het eiland komen vele vogelsoorten voor en het is dé perfecte snorkelspot, omdat de onderwereld enorm divers is.