De occasion verkoop schiet de lucht in. Dit komt doordat de aanvoer van nieuwe auto’s beperkt is door fabrieken die stil hebben gelegen, maar ook zeker omdat steeds meer mensen de voordelen van occasions inzien. Het is dan ook logisch dat steeds meer mensen kiezen voor een gebruikte auto, ook voor hun vakanties. Zeg nou zelf, met Mercedes Benz occasions maak je toch gelijk indruk wanneer je aankomt op je vakantiebestemming? 

Occasions zijn goedkoop

Wie een goede occasion aanschaft heeft hier veel profijt van! De aanschafprijs ligt namelijk aanzienlijk lager dan bij nieuwe auto’s. En dit betekent natuurlijk dat je meer geld over houdt voor je welverdiende vakanties. Koop een occasion in goede staat of knap deze zelf zo op dat je onderweg geen onderhoud hebt aan je nieuwe aanwinst. Zorgeloos genieten op vakantie is zo wel heel goedkoop. 

Snel beschikbaar

Nog zo’n voordeel als je op het laatste moment op vakantie te gaan met de occasion, je hoeft niet lang te wachten op je auto. Nieuwe auto’s hebben vaak een lange levertijd. Daarnaast zorgt een gebrek aan chips voor een tragere aanlevering. Occasions kan je namelijk snel kopen en meteen mee naar huis nemen. Zo hoef je je daar niet langer druk over te maken.

Ruime keuze

Voor elke vakantie is een occasion beschikbaar. Ben je een fanatiek wintersporter? Kies dan voor een ruime auto met mogelijkheden voor dak dragers zodat je ook je ski’s en snowboard mee kunt nemen. Voor de liefhebbers van city trips zij Kia occasions erg geschikt omdat er ook modellen zijn waarbij je je dak open kan zetten. Zo kan je tijdens de trip al genieten van je vakantie. 

Naar elke garage

Heb je pech onderweg? Autodealers van nieuwe auto’s verwachten vaak dat je naar een door hen aangewezen garage gaat voor reparatie. In het buitenland kan dit voor veel problemen zorgen omdat je gewoon wil genieten van je vrije dagen. Met een occasion kun je bij vrijwel elke garage terecht voor klein en groot onderhoud. Geen stress dus meer als er onverhoopt een lampje start te branden in het dashboard.