Het aanhoudende coronavirus heeft er inmiddels voor gezorgd dat de meeste buitenlandse vakantiebestemmingen op dit moment een no-go zijn. Hierdoor worden we min of meer gedwongen om eropuit te trekken en de pareltjes van ons eigen kikkerlandje te ontdekken. Voor wie denkt dat Nederland flink onder doet aan Spanje, Frankrijk of Griekenland, die heeft het flink mis. Nederland barst namelijk van de pittoreske dorpjes, indrukwekkende steden en prachtig natuurschoon. Vergeet de Côte d’Azur en de Spaanse costa’s en maak kennis met de mooiste Nederlandse gebieden. Hieronder hebben we het een en ander al voor je geselecteerd!

1. Nationaal Park Veluwezoom – Gelderland

Het lijstje wordt afgetrapt met Nationaal Park Veluwezoom. Dit prachtige stukje van moeder natuur is onderdeel van het aaneengesloten natuurgebied de Veluwe en bestaat uit maar liefst 5.000 hectare ongerepte natuur. Kom in oog in oog te staan met groot wild in een omgeving waarin indrukwekkende bossen, heidevelden en heuvelachtig landschap, elkaar afwisselen. 

2. De Bollenstreek – Noord-Holland

Jazeker, ook de randstad heeft zo zijn charmes. Niet voor niets komen er jaarlijk duizenden toeristen van heinde en verre om de kleurrijke uitgestrekte bloemenvelden te bekijken. Heb je hier iets langer te spenderen, ga dan een fiets huren bij een van de fietsverhuurders in de buurt en fiets via de bollenstreek bloemenroute langs het strand en uitgestrekte duingebied.

3. Giethoorn – Overijssel

Een plaatsje dat zeker niet in dit lijstje mag ontbreken, is het pittoreske Giethoorn. Daar waar de wegen vervangen zijn door kleine kanaaltjes en men in plaats van de auto, het bootje pakt, doet het je al snel denken aan het Italiaanse Venetië. Dobber zelf langs schilderachtige huizen en oordeel zelf. 

TIP: maak je vakantie in eigen land compleet door een luxe vakantie te boeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een hotel met jacuzzi op de kamer of een glampingtent met wellness faciliteiten… Het is allemaal mogelijk!

4. Kinderdijk – Zuid-Holland

Een van de mooiste gebieden om de typisch Nederlandse windmolens te aanschouwen, is Kinderdijk. Dit gebied staat niet voor niets al sinds 1997 op de UNESCO werelderfgoedlijst. De oude molens nabij Rotterdam dienen al eeuwenlang om water veilig buiten de dijken te houden. Doordat dit gebied niet toegankelijk is voor auto’s, raad ik je aan om je wandelschoenen aan te trekken en kennis te maken met een oer-Hollandse stukje cultuur.

5. Nationaal park Duinen van Texel – Waddeneiland Texel

Geen lijstje is natuurlijk compleet zonder de waddeneilanden te benoemen. Daarom op nummer vijf: Nationaal park Duinen van Texel. Net als Kinderdijk, is ook dit nationale park op Texel door UNESCO op de werelderfgoedlijst geplaatst. Natte duinvalleien, droge duinen, loof- en dennenbos en uitgestrekte stranden, je vind het hier allemaal.

6. Nationaal park De Biesbosch – Zuid-Holland

Last but not least, Nationaal park de Biesbosch. Dit beschermde natuurgebied is het grootste zoetwatergetijdengebied van Europa en tevens de thuisbasis van vele plant- en diersoorten. Bevers, wilde paarden, broedvogels, zeearenden en meer, zijn hier allemaal te spotten. Zet dus snel je adventure hat op en maak kennis met dit prachtig stukje Zuid-Hollandse natuur. 

Geïnspireerd geraakt door de veelzijdigheid van Nederland en ervan overtuigt dat een vakantie in eigen land zeker de moeite waard is? Dat is mooi en gelukkig voor jou zijn er vakantieparken als Landal die ernaar streven om jou een onvergetelijke vakantie in eigen land te bieden. Tip, met de herfstvakantie in aantocht, profiteer je al snel van aantrekkelijke korting Landal aanbiedingen!