Ja, jullie hebben het goed gelezen! Op ongeveer drie uur rijden van de bekende plaatsen Bodrum, Alanya en Marmaris bevindt zich het uitzonderlijke Pamukkale. Het Pamukkale wordt ook wel de witte waterval of het kasteel van katoen genoemd. Deze bijzondere trekpleister is een echt natuurwonder. Het water dat over de rotsen loopt, is rond de 35 graden en laat calciumcarbonaat achter waardoor er dus witte kalk ontstaat op de rotsen. Doordat het water hier al eeuwen loopt, lijkt het van ver net alsof je een skiberg in de verte ziet!

 

In de afgelopen duizenden jaren heeft dit bijzondere fenomeen plaatsgevonden. Doordat er in de afgelopen tijd veel toeristen op zijn afgekomen, hebben deze kunstwerken aardig wat te verdragen gekregen. Hierdoor zijn er inmiddels nog maar een paar plekken die toeristen mogen bezoeken. Net als veel andere bijzondere bezienswaardigheden die wij hebben beschreven op Droomvakantie Web, staat Pamukkale ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

 

Bij een bezoek aan Turkije is het in ieder geval zeker de moeite waard om dit prachtige wonder met eigen ogen te zien! Zijn jullie benieuwd naar meer bezienswaardigheden in Turkije? Bekijk dan onze pagina over Turkije en kom nog meer te weten…