Voor de natuurliefhebbers is er niks beter dan tijd spenderen in een nationaal park. De Verenigde Staten herbergt maar liefst meer dan 60 prachtige nationale parken! Deze prachtige nationale parken bieden een zeer diverse verscheidenheid aan landschappen en trekken elk jaar miljoenen bezoekers die zich willen onderdompelen in de prachtige natuurlijke schoonheid van één van deze parken. Van de oostkust tot het westen en overal daar tussenin, hier zijn enkele van de mooiste nationale parken in de VS.

  1. Zion National Park

Deze parel in het zuidwesten wordt gekenmerkt door opvallende rode rotsen afgewisseld met de glinsterende Virgin River. De 600 meter hoge zandstenen kliffen maken van Zion National Park een populaire bergbeklim bestemming, maar dit park is ook geweldig voor allerlei  andere buitenactiviteiten. Geniet van een breed scala aan wandelingen, ga tuben in de rivier of geniet van sterren kijken vanaf de campings in de canyon.

2. Canyonlands & Arches National Park

Op slechts 20 minuten rijden van elkaar en gemakkelijk bereikbaar vanaf het kleine stadje Moab, Utah, is het gemakkelijk om beide nationale parken in één keer te bezoeken. Geniet van verbluffende uitzichten over de rode rotskloven in Canyonlands National Park en wandel tussen ongelooflijke natuurlijke bogen in Arches National Park. Of geniet van de parken tijdens wildwater raften! 

3. Rocky Mountain National Park

Het Rocky Mountain National Park strekt zich uit over de continentale kloof van de VS in Colorado en omvat prachtige alpine toendra’s, oerbossen en uitgestrekte bergen. Blijf je kamperen in het park? Dan is de kans groot dat je wilde dieren zoals beren en zelfs elanden zult spotten! Of verblijf in het historische Stanley Hotel net buiten het park in Estes Park.

4. Yellow Stone National Park

Yellowstone, opgericht in 1872, is het oudste nationale park in de VS. Dit nationale park is uniek door het feit dat het bovenop een vulkanische hotspot ligt! Sta versteld van de vele verschillende kleuren van de zwavelhoudende warmwaterbronnen, spot de wilde dieren en verken de canyons en wilde rivieren van Yellowstone National Park.

5. Grand Teton National Park

Als je toch Yellowstone National Park gaat bezoeken, dan kun je dit park ook zeker niet overslaan! Grand Teton National Park ligt net ten zuiden van Yellowstone, ongeveer  op twee uur rijden, en is geliefd om zijn weelderige valleien, het adembenemende Teton-gebergte en alle dieren in het wild die daar leven. Bezoek het park in de zomer voor zonnige wandelingen en in de winter voor geweldig skiën in het nabijgelegen Jackson Hole.

6. Acadia National Park

Acadia National park ligt in een van de meest oostelijke delen van de VS. Acadia, ook wel het kroonjuweel van de Noord-Atlantische kust genoemd, trekt jaarlijks meer dan 3,5 miljoen bezoekers! Het beschikt over 44 kilometer aan schilderachtige wegen, 158 kilometer aan wandelpaden.

7. Grand Canyon National Park

Een lijst van de mooiste nationale parken in de VS zou uiteraard niet compleet zijn zonder deze wereldberoemde bezienswaardigheid! Grand Canyon National Park herbergt miljoenen jaren aan geologische geschiedenis. De enorme kloof is maar liefst 443 kilometer lang, de breedte varieert van 16 tot 29 kilometer en het diepste punt is wel 1.829 meter. Het kost ongeveer twee dagen om te voet naar de bodem van Grand Canyon en weer terug te lopen! Een prachtig park wat je niet over mag slaan.

De bovenstaande 7 nationale parken zijn zonder twijfel prachtig. Maar als we eerlijk zijn zijn alle nationale parken adembenemend, elk op hun eigen manier… Een bezoekje aan 1 van deze prachtige plekken zal dan ook nooit teleurstellen. Dus mocht je in buurt zijn van een van de parken, sla het da niet over… het is het absoluut waard!