Het is geen geheim dat Spanje een vakantieland is wat alles heeft. Van prachtige architectuur in de steden, tot bergen waar je kunt skiën of wandelen en van prachtige stranden tot een overheerlijke keuken. Veel mensen kiezen voor hun stedentrip voor Barcelona, wat zeker een goede keuze is. Maar wat dacht je van Valencia? Wij geven je vijf redenen waarom Valencia absoluut bovenaan op jouw bucketlist moet komen te staan.

1. 300 dagen per jaar zon.

Do we need to say more? Ja echt, 300 dagen per jaar. Dit maakt Valencia niet alleen in de zomer een fijne bestemming, maar ook zeker in de winter. Even een paar dagen ontsnappen aan de grijze en koude dagen in Nederland en genieten onder de Spaanse zon. Maar ook voor een zomervakantie met zongarantie zit je in Valencia dus goed. Vanaf mei tot en met half oktober schijnt de zon (uitzonderingen daargelaten) elke dag.

Valencia stad
Valencia, Spain – May 14, 2016: Area of Valencia, Spain, known as the City of Arts and Sciences

2. Stad én strand

Valencia is de perfecte combinatie van stad én strand. In de ochtend actief zijn en de highlights van de stad bezoeken en in de middag lekker op bedje aan het strand met een Agua de Valencia in je hand. Het strand van Valencia is enorm breed en kilometers lang, waardoor je altijd wel een plekje kunt vinden waar je wat rustiger ligt. Op het strand vind je in de zomermaanden om de paar honderd meter een chiringuito, een strandtent, waar je een verkoelend drankje kunt kopen of iets te eten.

3. Lekker local

Valencia is een stad die, in tegenstelling tot sommige andere Spaanse steden, nog niet volledig is overgenomen door toeristen en expats, waardoor je hier echt een ‘local experience’ hebt. Je voelt hier nog de laidback Spaanse cultuur, waardoor je zelf ook gelijk uit de vijfde versnelling gaat en echt tot rust komt. Daarnaast spreken veel locals geen Engels, waardoor je gedwongen wordt om je Spaanse vocabulaire in te zetten; ‘dos cerveza por favor’! Graag gedaan ;).

Klassiek Valencia

4. Paella

Wist je dat paella oorspronkelijk uit Valencia komt? En dat de rijst die hiervoor gebruikt wordt net buiten de stad Valencia wordt verbouwd? Als je in Valencia bent, moet je dus absoluut paella proberen. De traditionele Paella Valenciana bevat kip, konijn en soms slakken. Lijkt het je leuk om te leren hoe je deze paella zelf kunt maken? Volg dan een Paella Workshop in Valencia! Vanaf de stad Valencia kun je gemakkelijk zelf op de fiets of met het openbaar vervoer naar het dorpje El Palmar. Dit dorpje is omgeven door rijstvelden en je eet hier tussen de locals de lekkerste paella die je ooit gegeten hebt.

5. Fietsstad

Wat heel fijn is aan Valencia, is dat je je hier prima met je stalen ros kunt verplaatsen. De stad is helemaal vlak en er zijn door de gemeente zelfs overal fietspaden aangelegd. We snappen het dat je je fiets misschien niet helemaal uit Nederland mee kunt nemen, maar Verrassend Valencia verhuurt stevige Nederlandse fietsen waar je de hele stad mee door kunt crossen. En extra fijn, het personeel spreekt Nederlands en geeft je genoeg tips mee voor je hele trip!