Het maakt niet uit hoeveel je van je werk houdt, de dagelijkse sleur begint na een tijdje z’n tol te eisen. Iedereen droomt wel is weg tijdens werk en denkt dan aan die droomvakantie… Maar slechts enkelen van ons zullen die droom werkelijkheid maken en die reis maken waarover ze dagdromen echt maken… Zonde! Want waarom zou jij niet een van degenen zijn die naar de mooiste plekken op aarde reist?

Een reden waarom mensen misschien nooit hun droomvakantie zullen nemen, is omdat ze niet weten waar ze heen moeten. De wereld zit vol met mooie en exotische plekken. Deze keuzestress helpt dan ook zeker niet mee..

Om je daarbij te helpen, geven wij je 5 redenen waarom een ​​droomvakantie naar Costa Rica een geweldig idee is! Dit diverse kleine land is misschien wel de perfecte bestemming om te stoppen met dromen en je bucketlist echt af te vinken. Laten we beginnen!

1: De stranden (duh)

Waar denk je als eerste aan als je over een vakantie droomt? Voor de meesten van ons is het een warm zandstrand. Het geluid van de branding en het gevoel van de tropische zon op je huid… Geen droomvakantie kan zonder deze dingen! Costa Rica heeft enkele van de meest prachtige stranden ter wereld! In de regio Guanacaste kun je zelfs een roze zandstrand bezoeken of een strand dat uit schelpen bestaat!

Aan de Pacifische kust kun je het wereldberoemde Manuel Antonio Nationaal Park bezoeken. De prachtige stranden in dit gebied en het park zelf trokken in 2017 bijna een half miljoen bezoekers. Daar is een goede reden voor! Ook de Caribische kust zal zeker niet teleurstellen. Het prachtige strand van Punta Uva heeft zelfs een TripAdvisor Traveller’s Choice Award 2018 gewonnen als een van de 25 beste stranden ter wereld! We hoeven het eigenlijk niet te zeggen, maar welk strand je ook kiest om te bezoeken in Costa Rica tijdens je droomvakantie, je zult niet teleurgesteld zijn!

2. De zonsondergangen

Zonsondergangen zijn op veel plaatsen in de wereld spectaculair. Verschillende plaatsen hebben elk hun eigen sfeer en hun eigen schoonheid. Zonsondergangen in een tropisch oord als Costa Rica zijn adembenemend. Het kleurenpalet zijn ontzettend divers en elke dag een beetje anders… Om geen genoeg van te krijgen!

Veel mensen houden van de zonsondergang tijdens de zomer aan de Pacifische kust. Meestal is er geen wolk aan de lucht en is de zon een prachtige gloeiende bol die in de oceaan duikt.

Andere mensen houden van de zonsondergangen in het regenseizoen. Ze hebben de neiging om meer wisselvallig te zijn, omdat er soms te veel wolken zijn om de zon goed te zien. Maar de juiste hoeveelheid wolken zorgt voor interessante patronen en prachtige kleuren door de hele lucht, waardoor ze gevarieerder zijn dan hun tegenhangers in het droge seizoen. Hoe dan ook, de schoonheid van de zonsondergangen in Costa Rica zijn ongekend mooi…

3. De biodiversiteit 

Een van de grootste trekpleisters voor vakantiegangers is de biodiversiteit die je in Costa Rica kunt zien. Het is een klein land, dat slechts 0,03% van de landmassa van de wereld uitmaakt. Maar binnen de grenzen van Costa Rica leven bijna 6% van de biodiversiteit in de wereld. Als je droomvakantie bestaat uit het zien van exotische dieren, vlinders, vogels en grote katten, zou je zeker een bezoek aan Costa Rica moeten overwegen.

4. Het gemak van het reizen zelf

Een andere goede reden om een ​​droomvakantie naar Costa Rica te maken, is het gemak van reizen. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit Europa. Rondreizen in Costa Rica is ook vrij eenvoudig. De toeristenindustrie is goed ontwikkeld en er zijn tal van mogelijkheden voor reizigers. Je kunt met kleine vliegtuigen naar veel populaire gebieden reizen. Als je liever over land reist, zijn er tal van pendeldiensten, bussen, privévervoer en taxi’s te vinden.

Je hoeft niet eens goed Spaans te spreken om je gemakkelijk te verplaatsen. Het helpt natuurlijk wel, maar veel reisorganisaties bieden Engelssprekende gidsen aan. Toeristische gebieden zitten vol met mensen die Engels spreken en Costa Ricanen zijn erg gastvrij en vriendelijk. Heb je een vraag? Vraag het maar! Iemand zal je zeker helpen.

Costa Ricaanse valuta kan in het begin een beetje verwarrend zijn. Maar het goede nieuws is dat je het op de meeste plaatsen niet nodig hebt. Veel etablissementen, vooral in toeristische gebieden, accepteren Amerikaanse dollars, maar je moet wel oppassen dat je niet wordt opgelicht tijdens de uitwisseling. 

5. De cultuur

Costa Ricanen hebben een rijke cultuur en zijn daar erg trots op. Ze hechten veel waarde aan de vrijheid en vrede die ze al bijna 200 jaar als vrije natie hebben. Deze regel uit het volkslied vat hun waarden goed samen. “Viva siempre el trabajo y la paz” wat betekent “moge werken en vrede voor altijd leven.” Als je de kans krijgt om Costa Rica te bezoeken tijdens een van de vele feestdagen, waaronder de onafhankelijkheidsdag op 15 september, krijg je levende geschiedenis te zien. Van hun levendig geschilderde ossenkarren tot hun kleurrijke volksdanskostuums, er is ontzettend veel te zien en te beleven!

Klaar voor uw droomvakantie?

Zoals je hebt gelezen, zijn er veel goede redenen om Costa Rica aan je bucketlist toe te voegen. En dit lijstje is pas het topje van de ijsberg als het gaat om Costa Rica. Het is verbazingwekkend dat er in zo’n klein land zoveel te zien en te beleven is.

Veel mensen kunnen nooit van hun droomvakantie genieten om één simpele reden: ze zorgen er niet voor dat het gebeurt. Wees niet een van die mensen. Plan vandaag nog een droomvakantie en geniet!