Tips Zanzibar

Ga je je vakantie plannen richting Zanzibar? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

Zanzibar is in principe het hele jaar door een geweldige vakantiebestemming, maar de minste regen valt in de maanden januari, februari en juni t/m oktober. Gemiddeld is het in Zanzibar tussen de tussen 22 en 32 graden. Kies je voor een echte zonvakantie dan kunnen jullie Zanzibar het beste bezoeken tussen januari en maart. Willen jullie liever activiteiten ondernemen? Dan kunnen jullie Zanzibar bezoeken in de maanden juni tot en met oktober. Dan liggen de temperaturen net iets lager.

 

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het 1 uur later in Zanzibar en tijdens onze wintertijd is het 2 uur later.

 

Vliegtijd

De vliegtijd hangt af op welke plaats jullie een tussenlanding hebben. Meestal wordt er een tussenstop gemaakt in Dubai of Nairobi. Gemiddeld doe je tussen de 12 en 15 uur over een vlucht naar Zanzibar, via Nairobi. Vliegen jullie via Dubai? Dan kan de vliegtijd behoorlijk toenemen tot wel 30 uur.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar Zanzibar te kunnen gaan heb je een geldig paspoort nodig. Ook moet je een visum aanvragen om Zanzibar binnen te komen. Je paspoort moet ook minimaal nog 6 maanden geldig zijn.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Dit bounty eiland heeft genoeg prachtige stranden die jullie zeker moeten bezoeken, zoals Nungwi Beach, Jambiani Beach en Pemba Island. Ook staat Zanzibar bekend om ’s werelds mooiste onderwaterwereld. Ga dus zeker een dagje duiken of snorkelen! De belangrijkste stad van Zanzibar bestaat uit twee delen, namelijk New Town en Stone Town. Stone Town staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is zeker een bezoekje waard! Ontdek de smalle straatjes, de grote deuren en de lokale producten. Andere populaire bezienswaardigheden zijn onder andere het Paleis van de Sultan, Coral Cave, Prison Island, The Old Fort en het Jozani National Park.

 

Inentingen & vaccinaties

De aanbevolen vaccinaties om te hebben tijdens een vakantie in Zanzibar zijn DTP, gele koorts en Hepatitis A.

 

Valuta & geld

Op Zanzibar wordt er betaald met de Tanzaniaanse shilling (TZS). Creditcards worden vaak alleen geaccepteerd bij hotels, grote winkelcentrums en in dure restaurants. Pinpassen worden geaccepteerd bij de meeste betaalautomaten, maar hebben vaak maar een klein limiet per dag en hierover betaal je ook nog commissie. Zorg dus dat je genoeg contant geld hebt en dat je je transacties beperkt bij een pinautomaat.