Zanzibar

Zanzibar is een eiland voor de kust van Afrika en behoort tot Tanzania. Het bounty eiland wordt gezien als dé ideale plek voor een droomvakantie! Dit komt vooral door de hagelwitte stranden, leuke excursies en het fijne klimaat op dit Afrikaanse eiland. Een vakantie op Zanzibar staat garant voor ontspanning, luxe en helemaal tot rust komen! Willen jullie weten wat de hotspots zijn op Zanzibar en welke stranden het mooist zijn? Lees dan snel verder en we zullen vertellen waarom Zanzibar een echte must visit is!

Welke stranden moeten jullie bezoeken?

Op Zanzibar zijn er een aantal verschillende bounty stranden te vinden… Waar je bij het ene strand het gevoel krijgt alsof je op een onbewoond eiland zit, krijg je bij het andere strand het gevoel van alleen maar luxe rondom je! Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met de drie mooiste stranden op Zanzibar die jullie zeker moeten bezoeken!

Nungwi Beach

Zanzibar heeft volgens veel mensen één van de mooiste stranden van de hele wereld. Jullie vinden er parelwitte standen en een kristalblauwe zee! Nungwi was vroeger een klein vissersdorpje, maar is in de afgelopen jaren een belangrijke toeristenplek geworden. Naast de prachtige stranden biedt Nungwi ook plek voor leuke winkeltjes en restaurantjes. Doordat de zee hier een stuk dieper is dan op andere plekken kunnen jullie hier de hele dag heerlijk zwemmen.

 

Jambiani Beach

Wil je liever een heerlijk dagje van het strand genieten met wat minder toeristen? Bezoek dan zeker Jambiani Beach. Jambiani is een wat rustiger gelegen dorpje direct aan zee. De verschillende soorten hotels zijn hier dan ook beperkt. Vanaf hier kunnen jullie ook een dolfijnen trip boeken in combinatie met een dagje snorkelen! Jullie zullen hier genieten van een heerlijk dagje strand. Maak een praatje met de lokale bewoners en jullie voelen je hier binnen no time thuis!

 

Pemba Island

Pemba Island is een groen eiland met veel heuvels, maar wordt ook niet veel bezoekt door toeristen. Dat is de ook de rede dat hier niet heel veel accommodaties zijn. Hierdoor hebben jullie op het prachtige strand genoeg plek voor jullie zelf! Op Pemba Island leven nog veel mensen op een traditionele manier, wat heel erg interessant is om daar in te verdiepen. Na een paar uur heerlijk geluierd te hebben, moeten jullie ook zeker de snorkels uit de tas pakken en de prachtige zee ontdekken!

 

De onderwaterwereld van Zanzibar

Zanzibar heeft de mooiste plekjes van de hele wereld om te snorkelen en te duiken. Voor de kust van Zanzibar zijn er nog genoeg plekjes waar jullie de prachtige koraalriffen in allerlei verschillende kleuren kunnen bewonderen. Neem zeker een onderwatercamera mee om deze prachtige kleuren en de verschillende soorten visjes vast te leggen. Misschien hebben jullie wel geluk en zien jullie zelfs een zeeschildpad! Jullie hebben hierna in ieder geval genoeg foto’s en verhalen om iedereen jaloers te maken na jullie fan-tas-tische vakantie!

Duiken

Zanzibar is de beste vakantiebestemming om een prachtige onderwaterwereld te ontdekken! Het hele jaar door heeft het water een temperatuur van ongeveer 27°C, waardoor we jullie kunnen verzekeren dat jullie een geweldige duikervaring zullen hebben. Hebben jullie nog nooit eerder gedoken, maar zouden jullie dit graag willen leren? Dan zitten jullie hier ook goed! Er zijn heel veel verschillende duikscholen op het prachtige eiland die jullie willen leren duiken. Dit wordt een geweldige ervaring voor jullie allemaal! Wacht maar af…

 

Snorkelen

De mooiste plekken om te snorkelen vinden jullie bij de verschillende riffen, die jullie per boot kunnen bereiken. Zo vinden jullie bijvoorbeeld prachtige plekjes bij Mafia Eiland, Chole Baai en aan westkant van Zanzibar. Wisten jullie dat hier de walvishaaien leven? Dus de kans is groot aanwezig dat jullie straks oog in oog komen te staan met deze walvishaai! Op zoek naar prachtige koraalriffen? Bezoek dan het Chumbe eiland, een privé natuurreservaat. Vanaf Stone Town varen jullie zo naar deze fantastische bestemming.

Praktische tips voor een droomvakantie naar Zanzibar

Beste reistijd: in principe het hele jaar door, maar de minste regen valt in januari, februari en juni t/m oktober
Klimaat: tussen 22 en 32 graden
Tijdverschil: zomertijd +1 uur, wintertijd +2 uur
Vaccinatie: ggdreisvaccinaties.nl 
Reisdocumenten
: rijksoverheid.nl
Aanbiedingen: vakantiedealz.nl
Meer tips: hier

Stone Town

De belangrijkste stad van Zanzibar is Zanzibar-stad. Deze stad bestaat zelf ook uit twee verschillende delen, namelijk New Town en Stone Town. De meeste toeristen bezoeken alleen Stone Town. Dit deel van Zanzibar-stad staat ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Stone Town heeft natuurlijk niet voor niets deze naam gekregen. Alle huizen in dit deel van de stad zijn gebouwd van koraalsteen. Jullie vinden in dit deel van de stad allerlei verschillende winkeltjes, restaurantjes, marktjes en verschillende accommodaties om in te verblijven. Wij zullen hieronder een paar bezienswaardigheden voor jullie opnoemen die jullie zeker moeten hebben bezocht tijdens jullie Stone Town tripje!

 

Ontdek de smalle straatjes

De straatjes in Stone Town zijn heel erg smal. Vandaar dat jullie er geen auto’s zien en alleen maar heel veel fietsen en brommers. Doordat de straatjes allemaal zo knus en smal zijn, is het een doolhof door dit gedeelte van de stad. Ontdek de prachtige Arabische huizen, bezoek de lokale koopmannen en ontdek de mini winkeltjes in de straatjes.

 

Bekijk de Gujarati-deuren

Jullie zullen wel denken, wat is dat dan weer? Een paar dingen zullen zeker opvallen als jullie door de kleine straatjes van Stone Town lopen. Jullie zullen grote stoepen, genaamd een bazara, voor de deur zien liggen. Dit werd vroeger zo gemaakt, zodat de regen nooit de deur zou bereiken. Het tweede object dat jullie zullen opmerken, zijn de grote houten deuren. De deuren hebben veel verschillende houtsnijwerkjes en zijn vroeger gemaakt door de Indiase ambachtsmannen.

 

Bezoek de oude slavenmarkt

Een minder leuk gedeelte van Stone Town is de voormalige slavenmarkt. Deze plek was de laatste open slavenmarkt van Oost-Afrika. Als herinnering is er een monument gebouwd bij de Kathedraal. Op dezelfde plek als waar het monument nu staat, stond vroeger een boom waar de slaven aan werden vastgebonden. Zo konden de mensen zien hoeveel waard ze waren. Na de afschaffing van de handel ging helaas deze slavenhandel gewoon door. De slaven werden in plaats van in het openbaar stiekem verhandeld in grotten. Een zwarte bladzijde in de geschiedenis van Zanzibar.

 

Ontdek de lokale producten

Iedereen bezoekt vast en zeker op zijn of haar vakantiebestemming wel marktjes! En dat is niet anders in Zanzibar. Bezoek zeker eens een lokale markt met eigen producten, verschillende kruiden, verschillende geuren en nog veel meer. Bezoek onder andere de Darajani Market.

 

Prison Island

Op dit eiland bevindt zich een Portugese gevangenis, vandaar de naam Prison Island. Het grappige is dat het eiland nooit is gebruikt, omdat men tijdens het bouwen van deze gevangenis erachter kwam dat het eiland te mooi was om hier gevangenen te houden. Ze lieten er toen een schitterend huis bouwen voor de gouverneur. Een andere belangrijke bezienswaardigheid op dit eiland is de opvang voor schildpadden. Deze diertjes komen oorspronkelijk vanaf de Seychellen, maar leven al heel veel jaren op Prison Island.

Jozani National Park

Het enige nationale park van Zanzibar is het Jozani National Park. Dit is ook één van de laatste plekken waar je nog een jungle vindt. Jullie spotten hier de Zanzibarfranjeapen, een inheemse diersoort die alleen in dit bos voorkomt. Jullie kunnen ze herkennen aan hun zwarte, witte en bruine uiterlijk. Doordat er zoveel toeristen langskomen, zijn de apen heel erg gewend aan mensen en kunnen jullie makkelijk een foto maken van ze.

 

Het Paleis van de Sultan

Dit is één van de populairste bezienswaardigheden van Zanzibar-stad. Dit paleis is aan het einde van de 19e eeuw gebouwd. Jullie kunnen in het paleis een museum vinden, waar een gids jullie graag meer over vertelt. Vanaf de balkons hebben jullie ook nog eens een prachtig uitzicht. Jullie vinden hier ook schilderijen van de bekende Sissi en haar man.

The Old Fort

In Stone Town vinden jullie The Old Fort. Dit fort is vroeger gebouwd om de stad te beschermen tegen de Portugezen. Helaas wisten de Portugezen zich toch een weg te vinden en veroverden ze het eiland. Tegenwoordig wordt het fort gebruikt voor verschillende evenementen en concerten. Het overige gedeelte wordt gebruikt voor winkeltjes. Wisten jullie dat dit het oudste gebouw in heel Zanzibar is?

 

Coral Cave

De Coral Cave is een bekende grot in Zanzibar. Volgens sommige mensen is dit de eerste plek waar mensen hebben gewoond. Het water wat uit de grot komt, diende als drinkwater voor de bewoners. Ook konden ze hier schuilen voor gevaren. Een leuke bezienswaardigheid die jullie kunnen bezoeken tijdens jullie vakantie in Zanzibar!