Tips Turkije

Ga je je vakantie plannen richting Turkije? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

Turkije heeft lange zomers en korte winters. De winter is vanaf november t/m maart en de zomer is vanaf april t/m oktober. In de winter is het gemiddeld 10 graden en in de zomer is het gemiddeld 27 graden. Je kunt Turkije dus het beste boeken in de zomer.

 

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het 1 uur later in Turkije en tijdens onze wintertijd is het 2 uur later.

 

Vliegtijd

De vliegtijd hangt natuurlijk af naar welke plek jullie vliegen. Gemiddeld doen jullie 4 uur over een vlucht naar Turkije. Vliegen jullie naar Bodrum of Istanbul? Dan doen jullie er tussen de 3 en 3,5 uur over.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar Turkije te kunnen gaan heb je een geldig ID of paspoort nodig. Ook moet je een visum aanvragen om Turkije binnen te komen. Je paspoort moet ook minimaal nog 6 maanden geldig zijn.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bezoek zeker de voormalige hoofdstad van Turkije: Istanbul. Hier vinden jullie vele belangrijke bezienswaardigheden zoals het Topkapi paleis, de Blauwe Moskee, Hagia Sofia en het Archeologisch Museum. Een andere interessante stad om te bezoeken is Bodrum. Op zoek naar prachtige stranden? Bezoek dan Marmaris, waar jullie keus genoeg hebben voor een relaxt plekje! Luxe hotels vinden jullie in Lara, een soort Las Vegas in Turkije. Voor een prachtig uitzicht reizen jullie naar de plek Cappadocië. Vaar naar het Cleopatra eiland voor een unieke ervaring…

 

Inentingen & vaccinaties

De aanbevolen vaccinaties om te hebben tijdens een vakantie in Turkije zijn DTP en Hepatitis A.

 

Valuta & geld

In Turkije wordt er betaald met de Turkse lire (TRY). Bankpassen en creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Bekijk hier de actuele wisselkoersen.