Turkije

Turkije is een geweldige zonvakantie bestemming voor mensen die graag wat minder ver willen reizen. Turkije staat ook erg bekend om haar all inclusive vakanties in combinatie met prachtig luxe vakantie resorts en veel zwembaden. Goede hotels hoeven hier zeker niet heel duur te zijn. Kiezen jullie liever voor een complete vakantie, een last minute of een rondreis? Het kan allemaal in Turkije! Veel bekende steden voor een geslaagde zonvakantie in Turkije zijn bijvoorbeeld Side, Antalya, Alanya en Bodrum. Lees snel verder en kom meer te weten over dit vakantieland…

Istanbul

Wisten jullie dat Istanbul verdeeld ligt over twee continenten, namelijk Azië en Europa? Deze stad is ook een lange tijd de hoofdstad geweest van Turkije, maar daar is verandering in gekomen in 1930. Wel is Istanbul nog een hele belangrijke stad en staat het historische centrum van Istanbul op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarom zullen wij voor jullie op de belangrijkste bezienswaardigheden benoemen…

Topkapi Paleis

Een bezoekje aan het Topkapi Paleis mogen jullie zeker niet vergeten bij een bezoek aan Istanbul. Dit paleis is één van de meest bekendste en bezochte bezienswaardigheden van de stad. Vroeger was dit het verblijf van de Osmaanse sultans. Jullie kunnen het tegenwoordig bewonderen als een museum. Jullie krijgen meer te weten over hoe de sultans vroeger leefde. Wisten jullie dat hier ook alle 400 vrouwen van de sultan verbleven?

Hagia Sofia

De Hagia Sofia wordt ook wel de Aya Sofia of de Ayasofya genoemd. Deze christelijk-orthodoxe kerk is later omgebouwd naar een moskee. De moskee wordt elk jaar door maar liefst 2 miljoen bezoekers bezocht… Het is dan ook, net als het Topkapi Paleis, één van de meest bezochte bezienswaardigheden in Istanbul. Ook dit mogen jullie zeker niet missen!

Blauwe Moskee

De volgende bezienswaardigheid die jullie ook zeker moeten bezoeken is de Blauwe Moskee. Deze moskee is gebouwd in de 17e eeuw door de sultan genaamd Ahmet I. Het doel van deze Blauwe Moskee was om deze mooier en groter te maken dan de bekende Aya Sofia moskee. Vandaar dat de moskee helemaal betegeld is met blauwe, groene en bruine tegeltjes. Aan jullie de keus welke jullie mooier vinden!

Archeologisch Museum

Dit museum is het allereerste museum van Turkije met een verzameling van meer dan 1 miljoen voorwerpen. Daarnaast is het ook één van de grootste musea van de hele wereld. De sarcofaag van Alexander de Grote is het belangrijkste object van het museum. Jullie komen meer te weten over het Oude Midden-Oosten en het Tegelpaviljoen.

Bodrum

Ook Bodrum is een veel bezochte plaats door toeristen. Hier vinden jullie ook veel verschillende bezienswaardigheden. Bezoek bijvoorbeeld het bekende Petrusburcht, een oud scheepswrak of het Griekse Theater. Er is hier genoeg te doen! Bodrum is ook the place to be voor een heerlijk dagje shoppen. Jullie vinden hier goedkope en dure winkels, waardoor iedereen hier kan winkelen! Willen jullie liever een dagje relaxen? Ga dan een dagje naar de haven waar jullie de hele dag lang uitgestrekt kunnen liggen op het strand.

 

Cappadocië

Wie nog nooit eerder gehoord heeft van Cappadocië, zullen deze plek met open ogen bewonderen! Dit prachtige landschap is gevormd door vulkaanuitbarstingen. Het gesteente wordt dus gevormd door de lava. Ook werden hier vroeger ondergrondse steden uitgehakt wat dit een hele bijzondere plekt maakt! In totaal zijn er maar liefst 36 verschillende ondergrondse steden te vinden. Vroeger werden deze steden gebruikt als opslagplaats, tombe of schuilden mensen hier tegen gevaar van buitenaf. Ook vinden jullie een compleet uitgehakt kasteel! Eenmaal aangekomen op de top van het kasteel hebben jullie een fantastisch uitzicht over de valleien. Het is daarom ook heel populair om in Cappadocië een ballonvaart te maken. Want waar in de wereld heb je anders zo’n prachtig uitzicht?

Praktische tips voor een droomvakantie naar Turkije

Beste reistijd: vooral in de zomer en in de maanden september en oktober
Klimaat: het klimaat is heel erg uiteenlopend tussen de 5 graden (winter) en de 34 graden (zomer)
Tijdverschil: zomertijd +1 uur, wintertijd +2 uur
Vaccinatie: ggdreisvaccinaties.nl 
Reisdocumenten
: rijksoverheid.nl
Aanbiedingen: vakantiedealz.nl
Meer tips: hier

Visum Turkije

Let op: voor je vakantie naar Turkije heb je een visum nodig. Vroeger kon je deze nog aanvragen op de luchthaven bij aankomst. Tegenwoordig moet je je Turkse e-visum echter online aanvragen. Gelukkig zijn er genoeg organisaties waar je dit eenvoudig online kunt doen. Bij evisumturkije-aanvragen.nl kun je een visumformulier Turkije invullen. De aanvraag kost vanaf €25 per persoon en betalen kan gewoon met iDEAL of andere bekende betaalmogelijkheden, want het is een Nederlandse organisatie.

Marmaris

Willen jullie Turkije bezoeken en genieten van de prachtige stranden? Bezoek dan Marmaris! Deze bekende Turkse badplaats heeft alles wat jullie maar nodig hebben. Zo vinden jullie er tal van restaurants, winkels en bars. De jachthaven van Marmaris staat bekend om haar luxe uitstraling. Vanaf dit punt kunnen jullie met een boot ook het Griekse Rhodos bezoeken. Een ander veel bezochte bezienswaardigheid in Marmaris is het Kasteel. Vanaf dit punt hebben jullie een adembenemend uitzicht over de haven.

 

Lara

Veel mensen zien de plek Lara ook wel als het Las Vegas maar dan van Turkije. Jullie vinden hier veel verschillende uitgebreide hotels met allerlei thema’s. Lara heeft ook tal van prachtige watervallen die jullie kunnen bewonderen. Vroeger was Lara Beach nog niet druk bezocht. Maar toen eenmaal het toerisme hier opkwam, werd het een hele aparte wijk van Antalya vol met allerlei grote hotels. Kijk dus niet op als jullie allerlei hotels zien met torentjes, veel goud en versieringen.

 

Cleopatra eiland

Cleopatra eiland wordt ook wel het Sedir eiland genoemd en ligt voor de kust van Marmaris. Jullie vinden hier een azuurblauwe zee met een prachtig uitzicht. Dit eiland wordt veel door toeristen bezocht. Nu vragen jullie je vast af wat er verder zo bijzonder is aan dit eiland? Volgens een legende is het zandstrand speciaal voor Cleopatra vanuit Egypte naar dit eiland gebracht. Het zand bestaat dan ook alleen maar uit kleine schelpjes, waardoor de korrels perfect rond zijn. Omdat het dus heel speciaal zand is, is het ten strengste verboden om dit strand te betreden met schoenen en een handdoek. Ook moet je je verplicht douchen na afloop, zodat je het zand niet kan meenemen.