Sri Lanka

Ga je je vakantie plannen richting Sri Lanka? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

In Sri Lanka is de temperatuur altijd gemiddeld tussen de 23 en de 31 graden. Overigens is er wel een aanbevolen reistijd, namelijk in februari en maart. Er zijn in Sri Lanka twee grote moessonseizoenen die plaatsvinden in mei t/m t juli en in november t/m januari. In het oosten is het dan wel droog, maar wel heel erg heet. Dus vandaar dat de maanden februari en maart het best zijn om een vakantie te boeken.

 

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het 3,5 uur later in Turkije en tijdens onze wintertijd is het 4,5 uur later.

 

Vliegtijd

Om naar Sri Lanka te reizen heb je minimaal één tussenlanding in Dubai, waardoor de gemiddelde vliegtijd 12 uur is. Als je vanaf Rotterdam Airport of Eindhoven Airport wilt vliegen, heb je zelfs 2 tussenlandingen. Hierdoor bedraagt de vliegtijd ongeveer 18 uur.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar Sri Lanka te kunnen gaan heb je een geldig paspoort nodig. Ook moet je een visum aanvragen om Sri Lanka binnen te komen. Je paspoort moet ook minimaal nog 6 maanden geldig zijn.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Sri Lanka staat bekend om haar prachtige Nationale Parken. Bezoek zeker één van de mooiste parken, zoals het Woudreservaat Sinharaja, het Wilpattu National Park en het Minneriya National Park. Naast deze prachtige groene natuur zijn er ook fantastische goud-gele stranden te vinden. Bekende stranden zijn de stranden van Unawatuna, Mirissa, Tangalle en Hikkaduwa. Zijn jullie meer cultureel ingesteld? Bezoek de belangrijke steden, zoals Colombo, Galle of Kandy. Hier vinden jullie heilige tempels en veel historische bezienswaardigheden.

 

Inentingen & vaccinaties

De aanbevolen vaccinaties om te hebben tijdens een vakantie in Turkije zijn DTP, Buiktyfus en Hepatitis A.

 

Valuta & geld

In Sri Lanka wordt er betaald met de Sri Lankaanse Roepie (LKR). Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Pinpassen worden geaccepteerd bij verschillende geldautomaten die een Cirrus- of Maestro logo hebben. Bekijk hier de actuele wisselkoersen.