Sri Lanka

Als jullie aan een droomvakantie denken, zullen velen van jullie niet aan Sri Lanka denken. Sri Lanka is een eiland in de Indische Oceaan en staat bekend om haar fantastische natuurparken, haar rijke geschiedenis en heilige tempels in verschillende steden. Steeds meer wordt deze bestemming meer bezocht door verschillende toeristen, ook wij Nederlanders zelf. De meeste mensen kiezen ervoor om een geweldige rondreis te maken omdat er zoveel valt te zien! Maar ook op deze bestemming vinden jullie de meest prachtige stranden gecombineerd met luxe hotels direct aan zee… Lees snel verder welke bezienswaardigheden jullie zeker moeten spotten tijdens jullie vakantie naar Sri Lanka!

Nationale Parken

Sri Lanka staat bekend om haar prachtige groene natuur. In het midden van het eiland stijgt het groen wel tot ruim 2500 meter hoog. De beschermde parken zijn vaak dicht begroeid en aan de kust vinden jullie hier prachtige witte zandstranden. Wij zullen de drie mooiste nationale parken voor jullie op een rijtje zetten.

Woudreservaat Sinharaja

Dit regenwoud ligt in het midden van Sri Lanka. Het is een beschermd natuurgebied waar jullie heerlijke wandelingen door kunnen maken. Kies voor een korte route van 1 tot 2 uur of voor de langere route van 5 tot 7 uur. Jullie zullen onder de indruk zijn van deze adembenemende jungle! Het is handig om dit prachtige gebied samen met een gids te bewandelen. Zo komen jullie meer te weten over de maar liefst 160 verschillende vogels en 8 verschillende zoogdieren die hier leven, zoals apen en eekhoorns. Echte natuurliefhebbers moeten zeker een bezoekje hebben gebracht aan dit regenwoud!

Wilpattu National Park

Het Wilpattu National Park is èèn van de mooiste en grootste natuurreservaten van heel Sri Lanka. Aangezien dit park nog niet echt bekend is onder de toeristen kunnen jullie in alle rust prachtige dieren hier spotten. Jullie vinden hier veel verschillende meren, dicht begroeide jungles en savannes. Het National Park heeft dus heel veel verschillende soorten landschappen. De kans is heel groot dat jullie hier een luipaard spotten. De enige manier om dit prachtige park te verkennen, is door middel van een jeep safari. Een andere diersoort die jullie kunnen tegenkomen, is de lippenbeer. Genoeg redenen voor een bezoekje dus!

Minneriya National Park

Willen jullie graag olifanten in het wild spotten? Bezoek dan eens het Minneriya National Park! Dit park staat bekend om de wilde olifanten die hier leven. Er zijn hier heel veel struiken, bossen, water en moerassen te vinden, wat een perfecte leefomgeving creëert voor de olifant. Doordat alle olifanten bij elkaar komen om zich te voeden en te wassen wordt dit The Gathering genoemd. De beste tijd om deze wilde dieren te spotten is tussen juni en oktober. Dan valt er namelijk de minste regen. Andere dieren die jullie hier kunnen tegenkomen zijn verschillende vogelsoorten, luipaarden en apen.

Stranden

Naast de prachtige groene natuur van Sri Lanka vinden jullie hier ook adembenemende mooie stranden! Jullie vinden hier tropische gouden stranden waar jullie heerlijk een dagje kunnen vertoeven. Voor een beetje schaduw kunnen jullie relaxen onder één van de vele wuivende palmbomen. Wij hebben voor jullie de mooiste stranden van Sri Lanka uitgezocht. Lees snel welke stranden een échte must visit zijn!

Unawatuna

Unawatuna is van alle strandplekken het populairste en drukst bezochtste strand van Sri Lanka. Maar dit is niet zo extreem als de toeristische stranden zoals in Spanje of Turkije. Jullie kunnen hier heerlijk relaxen voor een perfect stranddagje. Voor een heerlijk drankje kunnen jullie terecht bij één van de bars. Ook kunnen jullie prima een dagje snorkelen of duiken. Een leuk extraatje van dit strand is dat ’s avonds alles verlicht is, wat een hele knusse en gezellige sfeer geeft!

Tangalle

Tangalle is een plaats met allerlei verschillende stranden. Het meest populairste strand van Tangalle is Goyambokka beach. Een ander prachtig strand in deze badplaats is Silent Beach. Doordat deze badplaats niet heel erg toeristisch is, kunnen jullie wederom óók hier genieten van alle rust. Wat ook heel leuk is om in Tangalle te doen, is om op schildpadden excursie te aan. De meeste schildpadden komen hier als het donker is naar het strand om hier hun eitjes te leggen. Een heel erg bijzonder gezicht om te zien. Mochten jullie langs deze badplaats komen, moeten jullie zeker hier even een stop maken!

Mirissa

Mirissa is een veel kleiner strandje dan het bekende Unawatuna en wordt ook minder door toeristen bezocht. Willen jullie in alle rust genieten en de hele dag surfers bewonderen? Dan is dit het geschikte strand voor jullie! ’s Avonds kunnen jullie hier terecht voor een heerlijk vers visje. Wisten jullie dat je hier in de maanden november tot en met april walvissen kunt spotten? Boek deze geweldige excursie en maak unieke foto’s van de blauwe vinvis, één van de grootste dieren op de wereld.

Hikkaduwa

Houden jullie heel veel van gezelligheid en willen jullie onder genot van een muziekje lekker luieren op strand? Dan moeten jullie zeker eens dit strand bezoeken. Deze plek wordt ook veel bezocht door de grote zeeschildpadden die hier wonen. Een aantal jaren geleden zijn deze dieren hier vrij gelaten waardoor ze dus zijn blijven hangen op deze plek. Zorg ervoor dat jullie je fotocamera mee hebben en deze schildpadden op de foto zet! Doordat dit gebied wel door veel toeristen wordt bezocht, kan het soms wat druk zijn. Maar voor de rest moeten jullie dit strand zeker hebben bezocht tijdens jullie reis in Sri Lanka!

Praktische tips voor een droomvakantie naar Sri Lanka

Beste reistijd: in februari en maart
Klimaat: tussen 23 en 31 graden
Tijdverschil: zomertijd +3,5 uur, wintertijd +4,5 uur
Vaccinatie: ggdreisvaccinaties.nl 
Reisdocumenten
: rijksoverheid.nl
Aanbiedingen: vakantiedealz.nl
Meer tips: hier

Steden

Sri Lanka heeft heel veel verschillende steden en dorpjes. Het grootste gedeelte van de dorpjes bestaan niet meer dan uit een paar hutjes langs de weg. Daarentegen zijn de steden van Sri Lanka wel heel groot en hebben sommige plaatsen wel meer dan een miljoen inwoners. Voorbeelden van grote steden zijn Kandy en Colombo. Deze twee steden bestaan grotendeels uit winkels en drukke wegen. De badplaatsen aan de kust zijn ook in de afgelopen jaren uitgegroeid tot populaire plekken. Hieronder beschrijven we de meest interessante steden voor jullie.

Colombo

Colombo is de belangrijkste en ook grootste stad van Sri Lanka. Het ook een erg multiculturele stad in vergelijking met de andere steden van het eiland. Ook vinden jullie hier de meeste hoge gebouwen in Sri Lanka. Dit komt omdat er woonruimte is voor maar liefst 6 miljoen inwoners! Een bekende bezienswaardigheid in deze stad is het Fort van Colombia. Ook moeten jullie zeker een bezoekje brengen aan de Britse Koloniale gebouwen en het oude parlementsgebouw. Helaas bezoeken heel veel toeristen deze stad niet, wat echt zonde is om links te laten liggen tijdens jullie bezoek aan Sri Lanka.

Galle

Galle is de enigste stad van Sri Lanka waar nog overblijfsels zijn te vinden van het koloniale verleden. Deze stad is in de 17e eeuw gebouwd door de Nederlanders. Dit zie je terug in straatnamen, zoals de Groote Kerk en een Nederlands kerkhof. Deze stad staat door de overblijfsels op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook in de stad vinden jullie vele kleine en drukke straatjes en heel veel winkeltjes. Het fort wat hier te vinden is, heeft in 2004 een groot gedeelte van de stad beschermd tegen een Tsunami. Binnen de muren van het fort komt de Westerse cultuur ook terug in de winkeltjes.

Kandy

Kandy is een belangrijke stad voor Sri Lanka. Deze stad ligt heel erg centraal waardoor bijna iedere toerist wel langs deze stad komt. Een belangrijke bezienswaardigheid in Kandy is de Tempel van de Tand. Volgens veel mensen wordt hier een tand van Boeddha bewaard. Elk jaar vindt hier een festival plaats, waar de tand op de rug van een olifant door Kandy wordt vervoerd. Dit festival trekt elk jaar ook miljoenen inwoners, toeristen en gelovigen. Andere belangrijke bezienswaardigheden in Kandy is de botanische tuin Peradeniya en het koninklijke paleis! Tevens is Kandy ook het beginpunt van ’s werelds mooiste treinreis..