Tips Spanje

Ga je je vakantie plannen richting Spanje? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

Spanje is natuurlijk een groot land met verschillende klimaatzones. We onderscheiden een mediterraan klimaat, een landklimaat en een zeeklimaat. Het vasteland zelf kan het best in de zomer worden bezocht, dan is er de meeste kans op lekker weer en veel zon. De eilanden die bij Spanje horen kunnen ook in het voor- en najaar worden bezocht. Vooral de Canarische Eilanden zijn meer een winterzon bestemming aangezien het hier nog rond de 20 graden is in de winter.

 

Tijdsverschil

Het vasteland van Spanje heeft geen tijdsverschil met Nederland. Op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

 

Vliegtijd

De vliegtijd hangt natuurlijk af naar welke plek jullie vliegen. Gemiddeld doen jullie tussen de 1,5 uur en 2,5 uur over een vlucht naar het vasteland van Spanje. Een vlucht naar de Canarische Eiland is gemiddeld 4 uur en een vlucht naar de Balearen is gemiddeld 2 uur.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar Spanje te kunnen gaan heb je een geldig ID of paspoort nodig. Je hebt geen visum nodig voor Spanje.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Er zijn zoveel verschillende bezienswaardigheden in Spanje dat we voor jullie de leukste plekken hebben uitgekozen. Bezoek bijvoorbeeld de Canarische Eilanden of de Balearen. Hier hebben jullie gegarandeerd een heerlijke zonvakantie! Voor een stedentripje kunnen jullie het beste Madrid, Barcelona of Valencia bezoeken. Bezoek de bekende Sagrada Familia in Barcelona, de Ciudad de las Artes y de las Ciencias in Valencia of het beroemde Prado-museum in Madrid.

 

Inentingen & vaccinaties

Er zijn geen specifieke vaccinaties nodig als jullie op vakantie willen gaan naar Spanje.

 

Valuta & geld

In Spanje wordt er betaald met de Euro (EUR). Bankpassen en creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Bekijk hier de actuele wisselkoersen.