Spanje

Één van de meest bekende vakantiebestemmingen is natuurlijk Spanje. Hier heb je natuurlijk vaak lekker weer, een heerlijk strand en een prachtige kust. Ook kunnen jullie zelf bepalen of jullie met de auto, caravan, camper of met het vliegtuig gaan! Daarnaast zijn er naast het vaste land ook nog andere Spaanse eilanden waar jullie een heerlijke zonvakantie kunnen doorbrengen. Wisten jullie dat Spanje in de lengte een kustlijn heeft van maar liefst 5000 km? Genoeg keus dus… Naast een zonvakantie is Spanje ook een populair land om een citytrip te maken, denk maar aan de steden zoals Barcelona, Valencia of Madrid. Scrol snel naar beneden en kom weer te weten over dit geweldige land!

Mallorca

Mallorca is het grootste eiland van de Balearen die verder bestaat uit Ibiza, Formentera en Menorca. Dit eiland is ook verreweg het populairste eiland van de Balearen. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca. De bekendste bezienswaardigheid in deze stad is zeker de kathedraal genaamd La Seu. Ook kunnen jullie hier heerlijk winkelen en struinen door de gezellige kleine straatjes. Een andere plek die jullie zeker moeten bezoeken in Mallorca is Alcúdia. Deze stad heeft nog echte oude stadsmuren met een stadspoort. Jullie vinden hier een geweldig strand waar jullie heerlijk de middag kunnen doorbrengen. Zijn jullie toe aan wat meer activiteiten? Bezoek dan de bekende plaats El Arenal. Hier kunnen jullie de hele dag verschillende watersporten uitoefenen en ’s avonds genieten van de levendige boulevard.

Ibiza

Een ander bekend eiland van de Balearen is Ibiza. Ibiza is hét eiland die bekend staat om het nachtleven, de prachtige jachthaven vol met dure boten en de wellness cultuur. Een must see op dit eiland is Ibiza-Stad. Jullie vinden hier heel veel verschillende winkeltjes en barretjes voor een gezellig dagje uit. Ook moeten jullie zeker de bekende hippie markt bezoeken. Wedden dat jullie met allerlei souvenirs thuiskomen? Ibiza staat ook bekend om haar prachtige stranden. Zorg dat jullie je fotocamera meenemen en de meest prachtige foto’s schieten bij zonsondergang! Een andere leuke excursie die jullie kunnen doen is het eilandje Formentera bezoeken. Formentera staat bekend om haar prachtige stranden, zodat jullie hier heerlijk een dagje kunnen uitrusten. Jullie zijn binnen een half uurtje weer terug op Ibiza!

)De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden is een populaire vakantiebestemming voor veel mensen die naar Spanje willen. Deze eilanden zijn ook een perfecte nazomer of zelfs winterzon bestemming. In de winter kan het er ook nog rond de 20 graden zijn! De Canarische Eilanden bestaat uit de volgende 7 eilanden:

 

Tenerife

Tenerife heeft als naam de witte berg, wat natuurlijk komt door de bekende Pico del Teide. Deze vulkaan is maar liefst 3718 m hoog en ligt in het midden van Tenerife. De bovenkant van deze berg steekt in de wolken uit en is ook wisselend bedekt met sneeuw. Tenerife is het grootste Canarische Eiland en wordt dan ook veel door toeristen bezocht. Voor veel vakantiegangers zijn de plekken Los Cristianos en Playa de las Américas het populairst. Tenerife staat ook bekend om haar zwarte vulkanische stranden. Een bekende bezienswaardigheid op dit Canarische Eiland is het Loro Parque, een groot tropisch dierenpark!

 

Fuerteventura

Fuerteventura is een perfecte vakantiebestemming voor mensen die op zoek zijn naar een hoop zon en een sterke wind voor verschillende watersporten. Na Tenerife, is Fuerteventura het grootste eiland. Jullie vinden hier weinig groen en heel veel witte stranden. Voornamelijk deze stranden trekken de toeristen aan. Jullie kunnen ook regelmatig berggeiten tegenkomen, die symbool staan voor dit eiland. In totaal zijn er wel 150 stranden te vinden op dit Canarische Eiland.

 

Gran Canaria

Gran Canaria is het derde grootste Canarische Eiland en staat ook vooral bekend om de vele toeristen die hier graag vakantie vieren. De bekendste plaats in Gran Canaria is Maspalomas. Hier vinden jullie de gele zandstranden en vele winkels en restaurants. Gran Canara is is het populairste Canarische Eiland onder de toeristen. Jullie vinden hier tal van hotels vlakbij de lange stranden. Veelal zijn dit all inclusive hotels (waarvoor je hier trouwens mooie deals kunt vinden). De duinen in Maspalomas is de grootste trekpleister van dit eiland, het lijkt namelijk op een mini Sahara.

 

Lanzarote

Lanzarote staat bekend om de vele vulkanen en wordt ook wel het vuureiland genoemd. Jullie vinden hier adembenemende stranden, kleurige lava en wel een stuk of 300 vulkanen. De bekendste plaats op dit Canarische Eiland is Puerto del Carmen. Hier vinden jullie prachtige stranden en typische witte huizen. Zijn jullie op zoek naar een heerlijke en rustige zonvakantie? Dan is Lanzarote een geschikte bestemming voor jullie!

 

La Palma

La Palma heeft als naam het groene eiland, aangezien jullie hier heel veel groen zien. De combinatie van de zon en de vruchtbare lava die La Palma heeft, is er een goede grond waar veel planten kunnen groeien. De grootste berg van La Palma heet de Roque de los Muchachos en heeft een hoogte van ongeveer 2425 m. Sinds 1971 heeft er op dit eiland ook geen vulkaanuitbarsting meer plaatsgevonden. Omdat er op La Palma niet echt witte zandstranden zijn, komen er niet zoveel toeristen naar dit Canarische Eiland ten opzichte van de andere eilanden. Dit eiland past het best bij jullie vakantieplannen als jullie van een heerlijk rustige vakantie willen met veel prachtige natuur.

 

La Gomera

La Gomera is het één na kleinste eiland van alle Canarische Eilanden. Dit is een uitstekende vakantiebestemming voor mensen die van rust houden. Dit Canarische Eiland bestaat voornamelijk uit bergen, waardoor het een ideale plek is voor wandelaars. Zijn jullie op zoek naar een bezienswaardigheid? Jullie vinden in de hoofdstad van dit eiland de oudste kerk van dit eiland. De kerk staat bekend om het bezoek van Colombus die vroeger heeft plaatsgevonden.

 

El Hierro

Het kleinste eiland van de Canarische Eilanden is El Hierro. Ook dit Canarische Eiland heeft een berglandschap vol met vulkanen. Jullie vinden in de plaats Lagartario ook een zeldzame diersoort, namelijk de reuzenhagedis. Deze hagedis is maar liefst anderhalf meter lang en is in het wild uitgestorven. Ze komen nu alleen nog maar voor op El Hierro.

Praktische tips voor een droomvakantie naar Spanje

Beste reistijd: voornamelijk in de zomer, de Canarische Eilanden kunnen ook worden bezocht in het voor- en najaar
Klimaat: het klimaat is heel erg uiteenlopend tussen de 5 graden (winter) en de 32 graden (zomer)
Tijdverschil: alleen op de Canarische Eilanden is het 1 uur vroeger
Vaccinatie: ggdreisvaccinaties.nl 
Reisdocumenten
: rijksoverheid.nl
Aanbiedingen: vakantiedealz.nl
Meer tips: hier

Steden

Zoals hierboven al was gezegd, is Spanje ook een geweldig land voor een stedentrip. Naast deze drie grote steden zijn er natuurlijk nog tal van andere steden die zeker de moeite waard zijn! Denk bijvoorbeeld aan het prachtige Sevilla, Bilbao of Cadiz! Stuk voor stuk zijn dit allemaal populaire steden om te bezoeken…

Madrid

Natuurlijk is de hoofdstad van Spanje, een erg veel bezochte stad en trekt de stad jaarlijks heel veel toeristen. Zijn jullie echte kunstliefhebbers? Bezoek dan het beroemde Prado-museum waar jullie kunstwerken zien van bekende namen zoals Goya. Voor de voetballiefhebbers onder ons moeten jullie natuurlijk een bezoekje brengen aan Real Madrid. Daarnaast kunnen jullie hier de hele dag shoppen, genieten van het eten en uitrusten op de vele terrasjes. En mochten jullie moe zijn van alle activiteiten kunnen jullie gewoon meedoen met de siësta!

Barcelona

De bekendste bezienswaardigheid in Barcelona is natuurlijk de Sagrada Familia. Dit bekende bouwwerk staat symbool voor de stad. Daarnaast kunnen jullie in het bekende Rambla heerlijk winkelen en genieten van de vele barretjes. Iets wat jullie zeker moeten eten deze vakantie is de heerlijke Spaanse tappas. Op bijna elke hoek van een straat vinden jullie wel tappas restaurantjes! Willen jullie een stedentrip afwisselen met een strandvakantie? Dan kan! Ga een dagje naar één van de verschillende stadsstranden waar jullie heerlijk kunnen uitrusten.

Valencia

Zoals vele van jullie misschien wel weten, staat Valencia bekend als de stad van de sinaasappels, de vis en het prachtige centrum! Jullie vinden hier heel veel verschillende winkels, restaurants en terrasjes. Ook moeten jullie zeker de Ciudad de las Artes y de las Ciencias bezoeken, wat bekend staat als de stad van kunst en wetenschap. Omdat Valencia een heerlijk warm klimaat heeft, is dit de ideale plek voor een geweldige stedentrip. Wij zullen jullie garanderen dat jullie hier niet meer weg willen… Misschien moeten jullie toch maar een enkeltje boeken?