Tips Kaapverdië

Ga je je vakantie plannen richting Kaapverdië? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

Kaapverdië is in principe het hele jaar door een fantastische vakantiebestemming. Maar doordat de meeste regen valt in de zomer, is Kaapverdië een ideale winterzon vakantie! Gemiddeld is het tussen de 19 en de 28 graden. De neerslag is echter wel zo beperkt, dat jullie ook in de zomer naar Kaapverdië kunnen vliegen. Dan ligt de temperatuur een paar graden hoger, wat ideaal is voor de zonliefhebbers!

 

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het 3 uur vroeger in Kaapverdië en tijdens onze wintertijd is het 2 uur vroeger.

 

Vliegtijd

Gemiddeld doen jullie 6 uur over een vlucht naar Kaapverdië.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar de Kaapverdische Eilanden te kunnen gaan heb je een geldig paspoort nodig. Ook moet je een visum aanvragen om Kaapverdië binnen te komen. Je paspoort moet ook minimaal nog 6 maanden geldig zijn.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Kaapverdië heeft een paar belangrijke steden die jullie zeker moeten bezoeken tijdens jullie vakantie! Een populaire excursie om te doen is om de caretta caretta schildpadden te voeren. Voor de strandliefhebbers onder ons kunnen jullie het Santa Monica Beach bezoeken. Geniet hier van een heerlijk rustig dagje strand. Willen jullie een scheepswrak zien? Voor de kust van Boa Vista ligt het bekende Spaanse cargoschip Santa Maria. Voor de wandelliefhebbers raden wij aan om de prachtige wandelroutes te nemen naar de Pico de Fogo vulkaan of het Monte Gordo park.

 

Inentingen & vaccinaties

De aanbevolen vaccinaties om te hebben tijdens een vakantie in Kaapverdië zijn DTP en Hepatitis A.

 

Valuta & geld

Op Kaapverdië wordt er betaald met de Kaapverdische escudo (CVE). Creditcards worden bijna nergens meer geaccepteerd. Je kunt nog wel geld opnemen met een creditcard. Pinpassen worden ook geaccepteerd bij de meeste betaalautomaten, maar hebben vaak maar een klein limiet per dag en hierover betaal je ook nog commissie. Zorg dus dat je genoeg contant geld hebt en dat je je transacties beperkt bij een pinautomaat. Bekijk hier de actuele wisselkoersen.