Kaapverdië

Kaapverdië is een populaire winterzon bestemming voor veel mensen! De Kaapverdische eilanden staan vooral bekend om hun geweldige klimaat… De meeste mensen die op vakantie gaan naar deze top bestemming willen genieten van de heerlijke zon en de mooie stranden. De Kaapverdische eilanden bestaan uit Sal, Boa Vista, Maio, Santiago, Santo Antão, Fogo, São Nicolao, Brava en São Vicente. De meest toeristische eilanden van Kaapverdië zijn Boa Vista, Sal en Maio. Willen jullie meer weten over de hoofdstad van Kaapverdië, de prachtige stranden, bijzondere bezienswaardigheden en welke plekken jullie moeten bezoeken? Blijf dan op deze pagina en scrol naar beneden!

Belangrijke steden

 

 

Praia

Praia is de hoofdstad van Kaapverdië en ligt dan ook op het grootste eiland, namelijk Santiago. Deze bruisende stad is moderner dan de andere plekken op het eiland. Er zijn interessante gebouwen te vinden, zoals de Avenida Cidade de Lisboa, bijzondere exposities en een levendig nachtleven. De meest toeristische plekken zijn het paleis en het oude stadhuis. Ook wordt het scheepvaartmuseum en het etnografische museum nog veel bezocht door toeristen.

Mindelo

Mindelo is een stad op het Kaapverdische eiland São Vincente. Mindelo staat bekend om haar culturele bezienswaardigheden. Bezoek zeker het Presidentieel Paleis, de markthal (mercado municipal) en het douanekantoor (Alfândega Velha). Vanaf het Fortim d’El Rei hebben jullie een prachtig overzicht van de stad. Voor onze kunstliefhebbers zijn jullie hier ook aan het goede adres! Breng een bezoekje aan het Museu de Arte Tradicional.

Cidade Velha

Cidade Velha is het historische centrum van de stad Ribeira Grande en ligt op het eiland Santiago. Dit historische centrum is het enige werelderfgoed monument van UNESCO op de Kaapverdische eilanden. Het in 1593 gebouwde São Felipe fort is een belangrijke bezienswaardigheid die jullie moeten bezoeken! Andere bezienswaardigheden die jullie zeker niet mogen missen, zijn de ruïnes van de kathedraal, de kerken en de Pelourinho: de schandpaal waar vroeger de slaven werden gestraft.

Santa Maria

Santa Maria is het centrum van het eiland Sal. Jullie vinden hier vele restaurants, bars, winkels en gekleurde huisjes. Voor een bezoek aan de kerk, de Praca Marcelo Leitão, moeten jullie het centrale plein bezoeken. Jullie vinden er ook een paar oude windmolens en zoutpannen, die vroeger werden gebruikt. Santa Maria is ook een fantastische plek om lekker te genieten van het weer, het strand, de zee en vele watersport activiteiten zoals surfen!

Sal Rei

Sal Rei is de hoofdstad van het Kaapverdische Eiland Boa Vista. Het eerste wat opvalt in de stad is de geel/blauw gekleurde kerk. Het toerisme is hier minder dan in de andere grote steden van de eilanden, waardoor dit een bijzondere plek is. Jullie kunnen hier heelijk vertoeven in één van de restaurantjes, barretjes of terrasjes. Bezoek zeker de overdekte groentemarkt en de vismarkt. Ook kunnen jullie hier overblijfsels vinden van een oud fort en een vuurtoren.

Praktische tips voor een droomvakantie naar Kaapverdië

Beste reistijd:in principe het hele jaar door, de meeste regen valt in aug t/m okt
Klimaat: tussen 19 en 28 graden
Tijdverschil: zomertijd -3 uur, wintertijd -2 uur
Vaccinatie: ggdreisvaccinaties.nl 
Reisdocumenten
: rijksoverheid.nl
Aanbiedingen: vakantiedealz.nl
Meer tips: hier

Caretta Caretta schildpadden

Op bijna elk eiland van Kaapverdië kom je deze dieren tegen! Vaak is er een gedeelte van het strand afgezet waar de schildpadden zich kunnen nestelen. Onder begeleiding van een gids kunnen jullie ook mee op excursie om deze schitterende dieren te verzorgen en eten te voeren. De bevolking is erg begaan met de Caretta Caretta schildpadden.

 

Santa Monica Beach

Vele mensen die het Santa Monica Beach kennen, vinden dit het mooiste strand van alle Kaapverdische Eilanden. Dit mooie strand is achttien kilometer lang en moeilijk te bereiken. Jullie kunnen hier ook genieten van een heerlijke duik in de zee, aangezien de zee hier een stuk rustiger is dan op andere plekken. Let natuurlijk wel op de golfen en de stroming… Santa Monica Beach is ook onderdeel van het bescherm natuurgebied omdat de Caretta Caretta Schildpadden hier hun broedplaats hebben. Dit strand wordt dan ook dag en nacht voorzien van mensen die het bewaken.

 

Cabo Santa Maria

Voor de kust van Boa Vista ligt het populaire scheepswrak. Dit schip is gezonken in 1968 en is van het Spaanse cargoschip Santa Maria. Het schip is al aardig verroest, waardoor het waarschijnlijk over tientallen jaren niet meer staat. Het wrak staat ook bekend als een nationaal symbool voor het Boa Vista eiland en de overige eilandjes. Rondom de wateren van de andere Kaapverdische Eilanden zijn ook andere scheepswrakken te zien. Willen jullie deze scheepswrakken bezoeken? Dan zullen jullie er wel naar moeten duiken!

 

Pico de Fogo

Voor wie altijd al een keer een vulkaan had willen bezoeken, zitten jullie hier goed! De Pico de Fogo is een vulkaan op het eilandje Fogo van maar liefst 2.829 meter hoog. De laatste uitbarsting van de hoofdkrater was in 1675. Doordat deze uitbarsting plaatsvond, heeft een heel groot gedeelte van de bevolking ook dit eiland verlaten. Wel is er in 2014 nog een uitbarsting geweest via een zijkrater. De vulkaan staat bekend om haar wandelroutes die tussen de 3 en 6 uur lopen zijn!

 

Monte Gordo

Monte Gordo is een natuurgebied op het eiland São Nicolao. Een ideale plek voor natuur- en wandelliefhebbers. Ook vinden jullie hier een niet actieve vulkaan die ongeveer 1.300 meter is. Jullie zullen de meest prachtige flora en fauna vinden hier, inclusief bedreigde plantensoorten. Het nationaal park heeft een aantal wandelroutes aangelegd die jullie kunnen volgen. Zo komen jullie langs een aantal knusse en pittoreske dorpjes!