Tips Griekenland

Ga je je vakantie plannen richting Griekenland? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

De beste maanden om Griekenland te bezoeken zijn de maanden mei, juni, september & oktober. In de zomer is het in Griekenland een stuk drukker en warmer. Als je dat niet erg vindt, kunnen jullie ook in de zomermaanden Griekenland bezoeken. Gemiddeld is het rond de 14 graden in de winter en rond de 32 graden in de zomer.

 

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland.

 

Vliegtijd

De vliegtijd hangt natuurlijk af naar welke plek jullie vliegen. Gemiddeld doen jullie 3 of 4 uur over een vlucht naar Griekenland.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar Griekenland te kunnen gaan heb je een geldig ID of paspoort nodig. Je hebt geen visum nodig voor Griekenland.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

De mooiste eilanden van Griekenland om te bezoeken zijn Santorini, Rhodos, Zakynthos en Chalkidiki. Ook Kreta, Lefkas, Corfu en Karpathos vallen onder dit lijstje. Voor de echte witte Griekse huisjes moeten jullie naar Santorini. Elke ansichtkaart die je krijgt, ziet er net zo uit als dit eiland! Voor het bekende scheepswrak in Navagio Bay, moeten jullie een bezoekje geven aan Zakynthos. De mooiste haven vinden jullie in Karpathos. Kortom, Griekenland heeft genoeg bezienswaardigheden waar jullie de hele vakantie zoet mee zijn!

 

Inentingen & vaccinaties

Er zijn geen specifieke vaccinaties nodig als jullie op vakantie willen gaan naar Griekenland. Dit geldt alleen als je komt uit een hoog risicoland voor gele koorts.

 

Valuta & geld

In Griekenland wordt er betaald met de Euro (EUR). Bankpassen en creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Bekijk hier de actuele wisselkoersen.