Tips Gambia

Ga je je vakantie plannen richting Gambia? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

De beste reistijd is in principe het hele jaar door, maar het beste klimaat is in het voor- en najaar. Gambia kent een regenseizoen van half juni tot en met half oktober. In deze periode valt er veel regen, waardoor er vaak een hoge luchtvochtigheid wordt gemeten. Het is dan vaak te warm en te benauwd om echt activiteiten te ondernemen. In het voor- en najaar is het minimaal 18 graden en maximaal 34 graden.

 

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het 2 uur vroeger in Gambia en tijdens onze wintertijd is het 1 uur vroeger.

 

Vliegtijd

Gemiddeld doen jullie 6,5 uur over een vlucht naar Gambia.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar Gambia te kunnen gaan heb je een geldig paspoort nodig. Je paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn. Je hebt geen visum nodig om op vakantie te gaan naar Gambia, tenzij je langer dan 3 maanden blijft.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Gambia heeft vele interessante bezienswaardigheden zoals verschillende markten, het nationale museum van Gambia en de steencirkels van Senegambia. Voor een heerlijke dagje naar het strand moeten jullie Paradise Beach bezoeken, het mooiste strand van Gambia! Andere indrukwekkende bezienswaardigheden zijn James Island, de Crocodile Pool waar jullie krokodillen kunnen aanraken (!) en nog véél meer…

 

Inentingen & vaccinaties

De verplichte vaccinatie om te hebben tijdens een vakantie in Gambia is de cholerastempel. De aanbevolen vaccinaties om te hebben zijn DTP, gele koorts en Hepatitis A.

 

Valuta & geld

In Gambia wordt er betaald met de Dalasi (GMD). We raden aan om een Visa creditcard mee te nemen naar Gambia, aangezien weinig pinautomaten een Mastercard creditcard accepteren. Ook wordt er over creditkaarten een flinke commissie gevraagd als je geld wilt opnemen. Bekijk hier de actuele wisselkoersen.