Tips Dubai

Ga je je vakantie plannen richting Dubai? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

Het klimaat in Dubai kan flink uiteenlopen. De beste reistijd voor Dubai is in het voor- en najaar, aangezien het in de zomer tot wel over de 40 graden kan worden. De temperatuur gemiddeld in Dubai is minimaal 18 graden en maximaal 40 graden. In de winter periode is het gemiddeld zo’n 25 graden, ideaal voor een winterzon vakantie!

 

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het 2 uur later in Dubai en tijdens onze wintertijd is het 3 uur later.

 

Vliegtijd

Gemiddeld doen jullie 6,5 uur over een vlucht naar Dubai.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar Dubai te kunnen gaan heb je een geldig paspoort nodig. Je paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn. Reizigers met een Nederlandse nationaliteit hoeven geen visum aan te vragen.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Dubai is een populaire bestemming geworden de afgelopen jaren. Dubai staat bekend om de prachtige skyline met hoge gebouwen zoals het hoogste gebouw in de wereld: De Burj Khalifa. Andere populaire bezienswaardigheden in Dubai zijn de Dubai Marina haven en de Jumeirah Mosque, de grootste moskee van Dubai. Bezoek ook zeker het grootste winkelcentrum van de wereld, de Dubai Mall, met daarin het bekende Dubai Aquarium. Voor een prachtige show bezoeken jullie ’s avonds de Dubai Fountain, waar het water soms wel 150 meter de lucht in wordt geschoten! Naast deze populaire bezienswaardigheden zijn er nog tal van andere prachtige plekken te bewonderen, waaronder natuurlijk de woestijn…

 

Inentingen & vaccinaties

De aanbevolen vaccinaties om te hebben tijdens een vakantie in Dubai zijn DTP en Hepatitis A.

 

Valuta & geld

In Dubai wordt er betaald met de Dirham (AED). Bankpassen en creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Bekijk hier de actuele wisselkoersen.