Tips Curacao

Ga je je vakantie plannen richting Curacao? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

Curacao is in principe het hele jaar door een geweldige vakantiebestemming, maar het klimaat is het beste in het voorjaar. Eind september tot en met half december heeft Curacao een regenseizoen, maar dit is vaak niet zo dramatisch als het klinkt. Er valt dan over het algemeen meer neerslag en de buien houden iets langer aan dan normaal. Het is in Curacao gemiddeld tussen de 24 en de 32 graden.

 

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het 6 uur vroeger in Curacao en tijdens onze wintertijd is het 5 uur vroeger.

 

Vliegtijd

Met een rechtstreekse vlucht is de vliegtijd naar Curacao ongeveer 10 uur. Hebben jullie een tussenlanding op bijvoorbeeld Bonaire of Aruba? Dan is de vliegtijd in totaal ongeveer 12 uur.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar Curacao te kunnen gaan heb je een geldig paspoort nodig. Reizigers met een Nederlandse nationaliteit hoeven geen visum aan te vragen.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Curacao staat natuurlijk bekend om de parelwitte stranden en de azuurblauwe zee. Bezoek zeker eens Klein Curacao, de Grote knip, en Playa Porto Marie voor een variatie aan stranden! Zijn jullie actieve vakantiegangers en houden jullie van duiken of snorkelen? Snorkel dan met schildpadden, duik naar de Tugboat of ontdek de Blauwe Kamer, een opening van rotsen met helder blauw water. Voor een dagje winkelen en cultuur opsnuiven kunnen jullie het bekende Willemstad bezoeken. Loop over de handelskade, de Koningin Emmabrug en bezoek de kleurrijke drijvende markt.

 

Inentingen & vaccinaties

Er zijn geen specifieke vaccinaties nodig als jullie op vakantie willen gaan naar Curacao. Dit geldt alleen als je komt uit een hoog risicoland voor gele koorts.

 

Valuta & geld

Op Curacao wordt er betaald met de Antilliaanse gulden (ANG). Bankpassen en creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Bekijk hier de actuele wisselkoersen.