Curacao

Curacao is voor veel mensen de ideale bestemming om hun vakantie door te brengen! Waarom? Als je na het lezen en zien van dit artikel nog steeds dezelfde vraag hebt, dan weten wij het ook niet meer… Curacao staat bekend om de meest prachtige stranden, een helderblauwe zee, een fantastische onderwaterwereld, heel veel wuivende palmbomen, exotische dieren en nog veel meer! Wat we ook niet mogen vergeten, is de prachtige hoofdstad van Curacao: Willemstad! Willen jullie meer weten over welke stranden jullie moeten bezoeken, waar de beste snorkel- en duikplekken zich bevinden en wat de highlights zijn van dit prachtige, tropische eiland? Lees dan snel verder! Tip: neem ook eens een kijkje bij de Curacao specialist: Op Naar Curacao.

Welke stranden moeten jullie bezoeken?

Er zijn op Curacao heel veel hagelwitte stranden waar jullie je ogen zullen uitkijken! Om het jullie iets gemakkelijker te maken, zullen wij een paar mooie stranden voor jullie uitlichten! Hieronder hebben wij de drie mooiste stranden voor jullie op een rijtje gezet.

 

Klein Curacao

Klein Curacao is een onbewoond eiland op ongeveer tien kilometer van Curacao zelf vandaan. Voor veel mensen is dit één van de bekende stranden van Curacao, hoewel het eigelijk niet op Curacao zelf is. Je kunt zelf kiezen of je met een eigen boot erheen gaat of met een georganiseerde excursie. Het eerste wat opvalt als jullie er bijna zijn, is de 130-jarige hoge vuurtoren. Iets wat Klein Curacao anders maakt dan de andere stranden, is dat het heel lang en heel breed is. Dit parelwitte strand heeft een adembenemend uitzicht over de kristalblauwe zee… Het ideale plaatje voor een onbewoond eiland! Aan de noordkust van het eiland vinden jullie ook verschillende scheepswrakken wat de moeite waard is om te bekijken. Maar kijk wel uit met de zon, want op dit onbewoonde eiland zijn weinig schaduwplekken te zien…

 

 

Grote Knip

De Grote Knip is ook een heel erg bekend strand waar de meeste mensen wel van hebben gehoord. Dit strand ligt aan de noordkant van het Caribische eiland. Hier hangt een heerlijke rustige sfeer en naast toeristen zijn er ook nog veel lokale bewoners te vinden. Willen jullie dus genieten van een gezellig dagje rust zonder muziek en herrie, dan kunnen jullie hier heerlijk vertoeven! Doordat er hier geen strandtenten zijn, behoudt dit strand haar lokale sfeer. Voor de actievelingen onder ons, kunnen jullie ook van verschillende rotsten af springen!  Een echte aanrader voor een dagje uit!

 

Playa Porto Marie

Als derde strand hebben wij het Playa Porto Marie strand uitgekozen. Dit populaire strand staat bekend om haar milieuvriendelijkheid. Het water wordt gerecycled en hergebruikt, net als dat de promenade gemaakt is van afgedankte pallets. Wat fijn is aan dit strand, is dat jullie ook gebruik kunnen maken van verschillende faciliteiten zoals de restaurants en bars. Het water wordt hier geleidelijk diep, wat ideaal is voor kinderen. Wisten jullie dat je op dit strand ook varkentjes kunt spotten?

Praktische tips voor een droomvakantie naar Curacao

Beste reistijd: in principe het hele jaar door, maar het beste klimaat is in het voorjaar
Klimaat: tussen 24 en 32 graden
Tijdverschil: zomertijd -6 uur, wintertijd -5 uur
Vaccinatie: ggdreisvaccinaties.nl 
Reisdocumenten
: rijksoverheid.nl
Aanbiedingen: vakantiedealz.nl
Meer tips: hier

De onderwaterwereld van Curacao

Bij prachtige stranden hoort natuurlijk een fantastische onderwaterwereld inclusief kleurrijke koraalriffen en tropische vissen! Wij hebben voor jullie de mooiste snorkel- en duikplekken uitgekozen, zodat jullie precies weten waar jullie heen moeten gaan!

Duiken naar de Tugboat

Deze plek is erg geliefd bij zowel snorkel- als duikliefhebbers! Op ongeveer vijf meter diep vinden jullie de Tugboat, die vernoemd is naar een sleepboot die hier naar de bodem is gezonken. Deze plek ligt dichtbij het Jan Thiel Beach, dus na een intensieve dag de onderwaterwereld te hebben bezocht, kunnen jullie heerlijk relaxen op het prachtige witte zandstrand! Dit klinkt als een fantastische vakantie… Jullie zullen je ogen uitkijken!

Snorkelen met schildpadden

Dat veel mensen naar Curacao gaan om met dolfijnen te zwemmen, is zeker! Maar wisten jullie dat je hier ook met schildpadden kunt zwemmen? Om deze geweldige onderwaterdieren te kunnen spotten, moeten jullie naar het Playa Grandi strand gaan. Op de steiger van dit strand verkopen vissers hun vangsten van die dag. De restjes van de schoonmaak worden in de zee gegooid, vandaar dat er hier ook heel veel zeeschildpadden te vinden zijn!

De Blauwe Kamer

Zoals de naam al doet vermoeden, kunnen jullie hier felblauw water verwachten! De Blauwe Kamer is een opening van rotsen waar jullie heen kunnen snorkelen of duiken. Let wel goed op de stroming, want het kan zijn dat je een stukje onder water moet zwemmen om de opening te kunnen vinden. Net buiten de Blauwe Kamer vinden jullie grote scholen gekleurde vissen. Een ideale snorkelplek dus! Zorgen jullie voor een onderwater camera?

De hoofdstad van Curacao: Willemstad

Een bezoekje aan Willemstad mag echt niet ontbreken tijdens jullie geweldige vakantie! Hier is zeker genoeg te beleven en genoeg te doen… Willen jullie terug in de tijd? Bezoek dan de prachtige historische gebouwen in de wijken Punda en Otrabanda. Voor een middagje shoppen, slenteren en op terrasjes zitten, moeten jullie naar de Handelskade. Hieronder vertellen we jullie meer over de highlights van deze hoofdstad! Tip: bezoek Willemstad in de ochtend, want de temperatuur kan hoog oplopen…

 

De Handelskade

De Handelskade is gelegen in de wijk Punda en is een van de meest geliefde plekjes van Willemstad. Jullie vinden hier de beroemde gekleurde huisjes, gebouwd in een echte Caribische stijl! Bezoek zeker eens de Penha building, het mooist benoemde gele gebouw van de Handelskade. Voor shop liefhebbers is dit ook een perfecte bestemming. Achter de Handelskade vinden jullie verschillende winkels en een winkelcentrum. Willen jullie deze geweldige momenten vastleggen? Neem plaats bij De Gouverneur voor een heerlijke lunch. Vanaf deze kant van de stad hebben jullie een geweldig uitzicht op de gekleurde gebouwen!

 

Punda en Otrabanda

Deze twee wijken zijn dé historische wijken van Willemstad. Punda is het oudste deel van de stad en hier zijn veel verschillende historische gebouwen te vinden. Geef bijvoorbeeld een bezoekje aan het Fort Amsterdam of het Post Museum! Otrabanda is altijd een armer gedeelte geweest van Willemstad, maar tegenwoordig zijn er heel veel luxe, moderne en hippe winkels te vinden. De meeste gerenoveerde gebouwen vinden jullie bij Kura Hulanda. Deze twee verschillende wijken zijn zeker een bezoekje waard bij het bezoeken van Willemstad!

 

Koningin Emmabrug

Deze pontonbrug zorgt ervoor dat de stadsdelen Punda en Otrabanda met elkaar in verbinding worden gebracht. Nergens ter wereld vinden jullie een drijvende houten brug zoals deze… Een unieke ervaring om te zien! Als de brug open is, kunnen jullie met een gratis veerboot naar de overkant varen.

 

Drijvende Markt

Deze Drijvende Markt vinden jullie om de hoek van de Handelskade. Aan de kade dobberen verschillende bootjes met allerlei verschillende soorten fruit en groenten vanuit Venezuela! Als je geluk hebt, kunnen jullie ook vers gevangen vis kopen. Die wordt gelijk voor jullie schoongemaakt. Alle bootjes hebben gekleurde zeilen om hun groente en fruit te beschermen tegen de zon. Deze markt moeten jullie ook zeker hebben bezocht…

Hebben wij jullie genoeg overtuigd om dit geweldige, tropische eiland te bezoeken…?