Tips Cuba

Ga je je vakantie plannen richting Cuba? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

De beste reistijd om vakantie vieren op Cuba is van november t/m april. De maanden hierna is het een stuk warmer op Cuba en is er meer kans op regen en een harde wind. De temperatuur is gemiddeld tussen de 23 en 33 graden.

 

Tijdsverschil

Op Cuba is het 6 uur vroeger dan in Nederland.

 

Vliegtijd

De vliegtijd hangt natuurlijk af naar welke plek jullie vliegen. Gemiddeld doen jullie tussen de 10 en 14 uur over een vlucht naar Cuba.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar Cuba te kunnen gaan heb je een geldig paspoort nodig. Ook moet je een visum aanvragen om Cuba binnen te komen. Je paspoort moet ook minimaal nog 6 maanden geldig zijn.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

De hoofdstad van Cuba, Havana, is een echte must visit tijdens jullie vakantie! Een andere belangrijke stad om te bezoeken is Trinidad. Deze stad staat namelijk op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Houden jullie van de prachtige natuur en lange wandelingen maken? Bezoek dan de Valle de Viñales ”olifantsruggen”. Deze plek wordt de mooiste plek van Cuba genoemd… Voor een bezoekje aan de tabaksplantages moeten jullie Pinar del Río bezoeken. Een ritje in een oude oldtimer mogen jullie zeker ook niet missen! Voor onze zonliefhebbers hebben wij een paar prachtige stranden gevonden. Bezoek de stranden in Varadero, Guardalavaca of Cayo Levisa.

 

Inentingen & vaccinaties

De aanbevolen vaccinaties om te hebben tijdens een vakantie in Cuba zijn DTP en Hepatitis A.

 

Valuta & geld

In Cuba wordt er betaald met de Cubaanse peso (CUP) of de Cubaanse convertibele peso (CUC). Bankpassen worden niet geaccepteerd. Amerikaanse creditcards van Visa en MasterCard worden wel geaccepteerd. Nederlandse creditcards worden bijna nergens geaccepteerd, zorg dus voor voldoende contant geld. Bekijk hier de actuele wisselkoersen.