Cuba

Cuba is een perfecte bestemming voor een heerlijke zonvakantie! Maar dat niet alleen… Jullie kunnen hier een strandvakantie afwisselen met allerlei must see bezienswaardigheden. Wij zullen jullie precies vertellen welke activiteiten jullie zeker moeten ondernemen tijdens een vakantie in het schitterende Cuba. Na het lezen van deze pagina hebben jullie er weer een nieuwe vakantiebestemming bij… Lees maar snel verder en kom alles te weten over het geweldige Cuba!

Havana

Havana is de hoofdstad van Cuba. Jullie vinden hier heel veel verschillende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Wat jullie niet mogen missen in deze geweldige stad is Plaza de la Cathedral. Dit levendige en bruisende plein staat altijd vol met dansers en muzikanten. Dit betekent natuurlijk één en al gezelligheid! Jullie vinden hier ook een prachtige kathedraal die jullie kunnen bewonderen. Vaak zijn er ook kleine marktjes te vinden waar jullie allerlei zelfgemaakte kunstwerkjes kunnen kopen. Een andere bekende bezienswaardigheid in Havana is de Malecón boulevard. Deze boulevard is maar liefst 8 kilometer lang en beschermt de stad tegen de soms ruige zee. Een ander indrukwekkende bezienswaardigheid is de Castillo del Morro. Dit is een fort dat vroeger werd gebruikt om de stad te beschermen tegen gevaar van buitenaf, zoals voor piraten. Later werd dit fort gebruikt om gevangenen in op te sluiten. Jullie kunnen het fort nu bewonderen als een museum en komen meer te weten over de geschiedenis van Havana. Wisten jullie dat er elke avond om 21:00 een kanonschot wordt afgevuurd? Dit betekent dat de haven vanaf dat moment gesloten is.

 

Trinidad

Trinidad is ook een stad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het oude centrum van deze stad moeten jullie dan ook zeker bezoeken! Jullie verblijven in Cubaanse sfeer in dit gezellige centrum. Om je heen hoor je allerlei verschillende muzikanten hun muziek spelen en mensen dansen er vrolijk omheen. Jullie kunnen hier heerlijk vertoeven in één van de gezellige restaurantjes. Zijn jullie op zoek naar meer culturele activiteiten? Bezoek de verschillende musea die hier zijn gevestigd en kom meer te weten over de geschiedenis. Zijn jullie klaar met het slenteren door de stad? Wandel naar de dichtstbijzijnde waterval voor wat vakantie waardige kiekjes! Ook kunnen jullie lopen naar het uitkijkpunt in Parque Natural Topes de Collantes. Vanaf hier hebben jullie een fantastisch uitzicht…

Valle de Viñales

De Valle de Viñales zijn bijzondere bergen die ook wel olifantsruggen worden genoemd. Deze bergen zijn te vinden in het Parque Nacional waar jullie een heerlijke wandeltocht kunnen maken. Dit wordt voor veel mensen ook wel de mooiste plek van Cuba genoemd. Deze vallei is ook een perfect gebied om een stukje te paardrijden. Een populaire bezienswaardigheid is hier de grote muurschildering genaamd de Mural de la Prehistoria. Een ander belangrijke bezienswaardigheid hier zijn de tabaksplantages. Niet ver in de buurt van de plantages bevindt zich de fabriek waar deze bladeren worden verwerkt tot echte sigaren!

Praktische tips voor een droomvakantie naar Cuba

Beste reistijd: het beste klimaat in het voor- en najaar
Klimaat: tussen 23 en 33 graden
Tijdverschil: zomertijd -4 uur, wintertijd -5 uur
Vaccinatie: ggdreisvaccinaties.nl 
Reisdocumenten
: rijksoverheid.nl
Aanbiedingen: vakantiedealz.nl
Meer tips: hier

Pinar del Río

Een vakantie op Cuba betekent een bezoekje brengen aan de tabaksplantages. Pinar del Río staat vooral bekend om de vele plantages. Jullie kunnen deze ook zeker bezoeken! Jullie zullen de werknemer soms zelf aan het werk zien met een sigaar in hun mond… De meest bekende sigarenmerken in Cuba kunnen jullie hier vinden. Door de prachtige groene valleien die zich hier bevinden hebben jullie ook gelijk een prachtig uitzicht.

 

Oldtimers

Iets wat we natuurlijk niet mogen vergeten zijn de Oldtimers! Deze klassieke auto’s kom je hier gelukkig overal tegen! Jullie zullen vast denken waarom deze Amerikaanse auto’s hier nog steeds rijden? Toen Amerika vroeger handel dreef met Cuba zijn de auto’s een erfenis geworden. Het was vroeger niet mogelijk om andere auto’s uit andere landen te importeren, waardoor ze in Cuba wel bijna verplicht werden om deze auto’s goed te onderhouden. Nu staan deze klassieke auto’s gelijk aan de associatie met Cuba!

Varadero

Zijn jullie op zoek naar een heerlijke zonbestemming in Cuba? De plaats Varadero is de meest bekende badplaats. Jullie vinden hier ook veel verschillende hotels, bars en resorts. De mooiste hagelwitte stranden vinden jullie hier. Dus pak jullie koelbox, handdoeken en klapstoeltjes maar in en geniet van een heerlijk dagje zonnen met een aangenaam temperatuurtje! Want na al deze intensieve bezienswaardigheden te hebben bezocht, moeten jullie immers ook tijd maken voor jullie zelf. Het is ten slotte vakantie…

Guardalavaca

De tweede populairste zonbestemming van Cuba is zeker Guardalavaca! Strandliefhebbers opgelet, want jullie vinden hier een prachtig strand! De azuurblauwe zee nodigt jullie uit voor een heerlijke duik. De betekenis van Guardalavaca = let op de koe. Dit verwijst naar de koereiger vogelsoorten die hier heel veel voorkomen. Voor de kust ligt ook nog een prachtig koraalrif, waardoor jullie hier rustig kunnen snorkelen.

 

Cayo Levisa

Cayo Levisa is een eiland ten westen van de hoofdstad Havana. Het eiland heeft maar één hotel. Het eiland bestaat voornamelijk uit een heel groot stuk bos en een prachtige strand. Deze plek is ideaal om de onderwaterwereld beter te leren kennen. Neem jullie snorkels dus zeker mee! Geniet van een heerlijke cocktail aan het stand en kom tot rust op deze prachtige en rustige plek. Wisten jullie dat hier ’s werelds grootste koraalriffen kunnen vinden?