Tips Aruba

Ga je je vakantie plannen richting Aruba? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

Aruba is in principe het hele jaar door een geweldige vakantiebestemming, maar het klimaat is het beste in het voorjaar. De maanden juni t/m september zijn het warmst. In de maanden oktober t/m januari valt de meeste regen waardoor het voorjaar dus het gunstigst is. Gemiddeld is het tussen de  25 en 31 graden.

 

Tijdsverschil

Tijdens onze zomertijd is het 6 uur vroeger in Aruba en tijdens onze wintertijd is het 5 uur vroeger.

 

Vliegtijd

Met een rechtstreekse vlucht is de vliegtijd naar Aruba ongeveer 10 uur. Hebben jullie een tussenlanding op bijvoorbeeld Bonaire of Curacao? Dan is de vliegtijd in totaal ongeveer 12 uur.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar Aruba te kunnen gaan heb je een geldig paspoort nodig. Reizigers met een Nederlandse nationaliteit hoeven geen visum aan te vragen.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Bezoek de prachtige stranden die Aruba jullie te bieden heeft, zoals het bekende Palm Beach, Eagle Beach, Druif Beach, Baby Beach en niet te vergeten: Flamingo Beach! Om een bezoekje te brengen aan onze roze gekleurde vrienden moeten jullie wel een dagpas aanvragen om dit privé strand te bezoeken. Verblijven in het bekende 4**** Renaissance Aruba Resort & Casino kan natuurlijk ook! Andere activiteiten die jullie zeker moeten ondernemen in Aruba is een dagje duikje of snorkelen. De onderwaterwereld is hier een prachtig gezicht! Ook de hoofdstad van Aruba, Oranjestad, is zeker een bezoekje waard…

 

Inentingen & vaccinaties

Er zijn geen specifieke vaccinaties nodig als jullie op vakantie willen gaan naar Aruba. Dit geldt alleen als je komt uit een hoog risicoland voor gele koorts.

 

Valuta & geld

In Aruba wordt er betaald met de Arubaanse florin (AWG). Bankpassen en creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Bekijk hier de actuele wisselkoersen.