Tips Amerika

Ga je je vakantie plannen richting Amerika? Gebruik dan onderstaande tips & websites om je voor te bereiden op een echte droomvakantie.

 

Klimaat & weer

Het zuidwesten van Amerika kunnen jullie het best bezoeken in de maanden april tot november. Met name in het voor- en najaar hebben jullie het meest aangename weer. In de zomer kan het namelijk erg heet worden. Vinden jullie dit niet erg dan kunnen jullie ook in de zomer hier vakantie vieren. In de wintermaanden kunnen jullie het beste Florida bezoeken. Hier ligt de temperatuur dan tussen de 18 en de 24 graden. Het noordoosten van Amerika is een beetje vergelijkbaar met Nederland en kunnen jullie het best in het voorjaar en in de zomer bezoeken.

 

Tijdsverschil

Omdat Amerika zo groot is en zoveel verschillende staten heeft, heeft Amerika ook veel verschillende tijdzones. Zie hieronder welk tijdsverschillen er zijn.

Eastern time = 6 uur vroeger dan in Nederland
Central time = 7 uur vroeger dan in Nederland
Mountain time = 8 uur vroeger in Nederland
Pacific time = 9 uur vroeger in Nederland
Alaska time = 10 uur vroeger in Nederland
Hawaii time: wintertijd -11 uur, zomertijd -12 uur

 

Vliegtijd

De vliegtijd hangt natuurlijk af naar welke plek jullie vliegen. Gemiddeld doen jullie 8 uur over een vlucht naar Boston, 9,5 uur naar Chicago en Detroit, 16,5 uur naar Hawaii, 11 uur naar Las Vegas, 12,5 uur naar Los Angeles, 10 uur naar Miami, 8 uur naar New York en 12 uur naar San Francisco.

 

Visum & paspoort

Om op vakantie naar Amerika te kunnen gaan heb je een geldig paspoort en ESTA of visum nodig. Als jullie op vakantie naar de Verenigde Staten gaan, kunnen jullie jezelf aanmelden voor het Elektronisch Systeem voor Reistoestemming (ESTA). Jullie zijn als inwoners uit Nederland (of België) verplicht om je via het ESTA-programma aan te melden voor een vakantie of zakenreis tot 90 dagen. Een visum is alleen noodzakelijk als je geen ESTA wil aanvragen of langer dan 90 dagen blijft.

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Amerika is natuurlijk een hele grote bestemming met héél veel bekende bezienswaardigheden. Bezoek zeker de bruisende steden zoals New York, San Francisco, Miami, Las Vegas, Los Angeles en Orlando. Kiezen jullie voor een heerlijk dagje relaxen in Miami Beach of worden jullie de gok legendes in Las Vegas? Op zoek naar een familiebestemming? Vier dan vakantie in Orlando en bezoek Walt Disney World! Bekende natuurparken en bezienswaardigheden die jullie moeten bezoeken zijn de Rocky Mountains, de Death Valley, Niagara Falls en Road 66.

 

Inentingen & vaccinaties

De aanbevolen vaccinaties om te hebben tijdens een vakantie in Amerika zijn DTP en Hepatitis A. Kijk hier voor een specifieke bestemming, aangezien het per deel van Amerika kan verschillen.

Valuta & geld

In de Verenigde Staten wordt er betaald met de Amerikaanse dollar (USD). Creditcards worden bijna overal geaccepteerd. Pinpassen worden in de meeste grote winkels en pinautomaten ook geaccepteerd.